Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηγετική ομιλία Erdogan: Η πλήρης ένταξη στην ΕΕ είναι ο στρατηγικός στόχος της Τουρκίας – Το Ισραήλ απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια

Ηγετική ομιλία Erdogan: Η πλήρης ένταξη στην ΕΕ είναι ο στρατηγικός στόχος της Τουρκίας – Το Ισραήλ απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια
"Είναι προς το κοινό μας συμφέρον η ΕΕ να προσεγγίσει την Τουρκία από παρόμοια προοπτική"
Σχετικά Άρθρα

Ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Τουρκίας να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαρακτηρίζοντάς την ως «στρατηγικό στόχο» της χώρας
«Η πλήρης ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο στρατηγικός μας στόχος.
Είναι προς το κοινό μας συμφέρον η ΕΕ να προσεγγίσει την Τουρκία από παρόμοια προοπτική», δήλωσε ο Erdogan την Πέμπτη (27/6/2024) σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Εσθονό ομόλογό του στην Άγκυρα.
Η Τουρκία υπέβαλε αίτηση για ένταξη στην ΕΕ το 1987 και είναι υποψήφια χώρα από το 1999.
Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν το 2005, αλλά μπήκαν σε αδιέξοδο μετά το 2007 λόγω του Κυπριακού και της αντίθεσης πολλών κρατών μελών.

Αναφορά και στη σφαγή στη Γάζα

Αναφερόμενος σε παγκόσμια και περιφερειακά ζητήματα, ο Erdogan είπε ότι οι σφαγές στη Γάζα, όπου το Ισραήλ έχει σκοτώσει περισσότερους από 37.000 Παλαιστίνιους από τις 7 Οκτωβρίου 2023, απειλούν όχι μόνο την περιφερειακή σταθερότητα αλλά και την παγκόσμια ασφάλεια.
Ο Τούρκος ηγέτης είπε ότι η μόνιμη ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μιας λύσης δύο κρατών και η διεθνής κοινότητα πρέπει τώρα να σταθμίσει.
Μιλώντας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022, ο Erdogan είπε ότι μια δίκαιη λύση στη σύγκρουση είναι δυνατή μέσω της διπλωματίας, αλλά οι πρωτοβουλίες που αποκλείουν τη Ρωσία δεν θα αποφέρουν αποτελέσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης