Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall, λόγω όξυνσης του πολιτικού κινδύνου στις ΗΠΑ – Στο -1,29% ο Dow, o Nasdaq -0,70%

Πτώση στη Wall, λόγω όξυνσης του πολιτικού κινδύνου στις ΗΠΑ – Στο -1,29% ο Dow, o Nasdaq -0,70%
Θετική εικόνα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Αρνητική -από θετική- εικόνα εμφάνισαν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024, μετά το χθεσινό sell off στην τεχνολογία, καθώς η αβεβαιότητα που προκαλεί η φημολογία περί αντικατάστασης του υποψηφίου των Δημοκρατικών και νυν προέδρου Joe Biden ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου θολώνει τα νερά στην επενδυτική κοινότητα.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -1,29% στις 40.665 μον., ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε -0,78% στις 5.544 μον., ενώ ο δείκτης Nasdaq διολίσθησε -0,70% στις 17.871 μον.
σδφασαφδφδσα.JPG
Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent υποχωρεί 0,48% στα 84,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός έχασε 0,59% στα 2.445 δολάρια ανά ουγκιά.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,090 δολ./ευρώ.
Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται κατά 4 μονάδες βάσης στο 4,20%.

Αρκετοί κορυφαίοι Δημοκρατικοί εκτιμούν ότι η αυξανόμενη πίεση των ηγετών του Κογκρέσου και των στενών φίλων του κόμματος θα πείσει τελικά τον Πρόεδρο Biden να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα, ακόμα και εντός του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Axios.
Ο 81χρονος πρόεδρος, ο οποίος παραμένει σε καραντίνα λόγω νόσησης με COVID, μένει στην προεκλογική κούρσα επίσημα σύμφωνα με τις επίσημες διαβεβαιώσεις του.
Αλλά ιδιωτικά έχει ουσιαστικά παραιτηθεί λόγω της αυξανόμενης πίεσης, των φτωχών δημοσκοπικών επιδόσεων και κυρίως της φθίνουσας διανοητικής του κατάστασης που καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της εκστρατείας του, λένε στο αμερικανικό πρακτορείο οι Δημοκρατικοί.
Όπως ξεκαθαρίζουν άλλωστε τα κορυφία στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος στο Axios, οι σύμμαχοι, οι φίλοι του και οι βασικοί δωρητές δεν πιστεύουν ότι μπορεί να κερδίσει, δεν μπορεί να αλλάξει τη δημόσια αντίληψη για την ηλικία και την διανητική του κατάσταση και δεν μπορεί να προσφέρει υπηρετήσει τον ρόλο του, τον οποίο χαρακτηρίζουν ως «την δυσκολότερη δουλειά στον κόσμο».
Επομένως, οι Δημοκρατικοί βράζουν ακόμα και με το ενδεχόμενο παραμονής του Biden στην κούρσα, κάτι που εκτιμούν ότι θα οδηγούσε σε βέβαιη νίκη του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Στα μάκρο, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Ιουλίου υπέβαλαν νέα αίτηση για επίδομα ανεργίας 243.000 Αμερικανοί, αριθμός αυξημένος κατά 20.000 από της περασμένης εβδομάδας αλλά και αρκετά υψηλότερα της μέσης εκτίμησης των αναλυτών για 230.000 νέες αιτήσεις.
Σε αυτό το κλίμα ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων αυξήθηκε ελαφρώς στα 234.750 αιτήσεις, από τις 233.750.
Παρομοίως, ο αριθμός των αιτήσεων για παράταση υφιστάμενων επιδομάτων αυξήθηκε στις 1,867 εκατ. από τις 1,847 εκατ. της εβδομάδας που είχε προηγηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης