Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall, στον απόηχο του διεθνούς black out – Στο -0,93% o Dow Jones, o Nasdaq -0,81%

Πτώση στη Wall, στον απόηχο του διεθνούς black out – Στο -0,93% o Dow Jones, o Nasdaq -0,81%
Την επενδυτική ψυχολογία επηρέασε το παγκόσμιο χάος που έχει προκαλέσει η κατάρρευση των πληροφοριακών συστημάτων
Αρνητικά πρόσημα εμφάνισαν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Παρασκευή 19 Ιουλίου, με τους επενδυτές να επιδίδονται σε ένα επενδυτικό rotation…
Σε κάθε περίπτωση, την επενδυτική ψυχολογία επηρέασε το παγκόσμιο χάος που προκάλεσε η κατάρρευση των πληροφοριακών συστημάτων, με την μπλε οθόνη του θανάτου (BSOD) να θέτει εκτός λειτουργίας επικοινωνίες, χρηματιστήρια, ΜΜΕ, τράπεζες και μεταφορές.
Βέβαια, το αμερικανικό χρηματιστήριο δεν επηρεάστηκε, όπως έγινε με το Λονδίνο.
Την ίδια στιγμή, στο επίκεντρο πάντα είναι ο πολιτικός κίνδυνος.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,93% στις 40.287 μον., ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε μείωση -0,71% στις 5.505 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε -0,81% στις 17.726 μον.
δσασφδασδφασδφα.JPG
Στο ταμπλό, ακόμη και η μετοχή του Netflix σημείωσε απώλειες 1,5%, παρότι ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε 8 εκατ. νέους συνδρομητές το δεύτερο τρίμηνο χάρη σε επιτυχημένες σειρές όπως το Baby Reindeer και το Bridgerton, ανεβάζοντας τα έσοδα και τα κέρδη της υπηρεσίας streaming πάνω από τις προβλέψεις της Wall Street.
Η μετοχή της CrowdStrike υποχώρησε 11% μετά το μεγάλο παγκόσμιο μπλακ άουτ για το οποίο ήταν υπεύθυνη.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent υποχώρησε 2,77% στα 82,75 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός βούτηξε 2,24% στα 2.401 δολάρια ανά ουγκιά.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 1,088 δολ./ευρώ.
Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης, στο 4,24%.

Το rotation παραμένει κυρίαρχο ζήτημα.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,26% στη χειρότερή του εβδομάδα από τον Απρίλιο, ο Nasdaq Composite έχει υποχωρήσει 2,87% σπάζοντας ένα κερδοφόρο σερί έξι εβδομάδων, ο Dow σημειώνει άνοδο 1,66%, ενώ ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 έχει αναρριχηθεί 2,33%.
Αυτή η απόκλιση ήταν ενθαρρυντική για ορισμένους επαγγελματίες της Wall Street που ανησυχούσαν ότι το μέχρι πρότινος ράλι εξαρτιόταν από μια ντουζίνα τεχνολογικές μετοχές εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Η απομάκρυνση από τις μετοχές τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να εξηγήσει την υποαπόδοση του Nasdaq αυτή την εβδομάδα.
Οι επενδυτές θα παρακολουθούν επίσης την πολιτική σφαίρα.
Ο Donald Trump προελαύνει προεκλογικά ενώ το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι πλησιάζει στο τέλος της.
Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος Joe Biden δέχεται πιέσεις να αποσυρθεί…
Πέρα από τα παραπάνω, η μεγάλης κλίμακας διακοπή προκλήθηκε από ένα κρίσιμο σφάλμα φόρτωσης σε συσκευές που βασίζονται στα Windows, το οποίο ονομάζεται Blue Screen of Death (BSOD), ανέφερε ο ιστότοπος τεχνολογικών ειδήσεων The Verge στις ΗΠΑ.
Η πρόσφατη ενημέρωση από τον πάροχο κυβερνοασφάλειας CrowdStrike θα μπορούσε να ευθύνεται για το παγκόσμιο black out.
Η ενημέρωση "χτυπά τους υπολογιστές και τους διακομιστές που επηρεάζονται εκτός σύνδεσης, αναγκάζοντάς τους να μπουν σε μια διαδικασία εκκίνησης - ανάκτησης."
Το πρόβλημα που ευθύνεται για την τεράστια τεχνική βλάβη η οποία επηρεάζει σήμερα δεκάδες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο «έχει ταυτοποιηθεί» και «είναι σε διαδικασία επίλυσης», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας κυβερνοασφάλειας Crowdstrike.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης