Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ισπανία αγοράζει πυραύλους PAC-3 MSE για τα Patriot – Έδωσε τους πυραύλους MIM-104 στην Ουκρανία και υπήρξε τρύπα στην αεράμυνα της χώρας

Η Ισπανία αγοράζει πυραύλους PAC-3 MSE για τα Patriot – Έδωσε τους πυραύλους MIM-104 στην Ουκρανία και υπήρξε τρύπα στην αεράμυνα της χώρας

Η αντίστοιχη συμφωνία υπογράφεται μεταξύ των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Ισπανίας και στοχεύει στην ενίσχυση της αεράμυνας της χώρας

Σχετικά Άρθρα
Το ισπανικό υπουργείο Άμυνας έδωσε παραγγελία για την αγορά σύγχρονων πυραύλων PAC-3MSE για αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Patriot.
Αυτή η είδηση δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Lockheed Martin.
Η αντίστοιχη συμφωνία υπογράφεται μεταξύ των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Ισπανίας και στοχεύει στην ενίσχυση της αεράμυνας της χώρας.
Λόγω της επιθυμίας της Ισπανίας να γίνει ένας από τους πιο προηγμένους χρήστες των πιο σύγχρονων εκδόσεων του συστήματος αεράμυνας Patriot, η χώρα έγινε η δέκατη έκτη που χρησιμοποιεί το PAC-3 MSE.

Η … τρύπα λόγω Ουκρανίας

«Στη Lockheed Martin, είμαστε αφοσιωμένοι στο να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να παραμείνουν μπροστά από νέες, άκρως αμφισβητούμενες απειλές», δήλωσε ο Brian Kubik, Αντιπρόεδρος των Προγραμμάτων PAC-3 της Lockheed Martin.
Αυτή η αγορά για την Ισπανία πραγματοποιείται μετά τη μεταφορά των αντιαεροπορικών πυραύλων MIM-104 στην Ουκρανία, οι οποίοι χρειάζονται επειγόντως για την προστασία της τοπικής πολιτικής υποδομής και πόλεων.
Επιπλέον, το νέο σύστημα θα ενισχύσει ποιοτικά την αεράμυνα της Ισπανίας, η οποία, εκτός από την προστασία του εδάφους της χώρας, χρησιμοποιείται και για την προστασία άλλων χωρών-μελών της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.
«Ως ο πιο προηγμένος πύραυλος αεράμυνας στον κόσμο, ο PAC-3 θα ενισχύσει τις εθνικές αμυντικές δυνατότητες της Ισπανίας και θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητά τους στον χώρο μάχης του 21ου αιώνα», πρόσθεσε ο Brian Kubik.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης