Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jefferies: Η γεωπολιτική είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις αγορές - Θετικές οι προοπτικές

Jefferies: Η γεωπολιτική είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις αγορές - Θετικές οι προοπτικές
«Οι καταναλωτές διατηρούν ένα σχετικά χαμηλό ποσοστό αποταμίευσης για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι επιχειρήσεις έχουν κάνει καλύτερη δουλειά διατηρώντας τα περιθώρια κέρδους», παρατήρησε ο Jefferies
Η γεωπολιτική παρουσιάζει τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τις αγορές λόγω της κλιμάκωσης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή και της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ανέφεραν οι αναλυτές στρατηγικής της Jefferies.
Όπως εξήγησαν, αυτοί οι κίνδυνοι, σε συνδυασμό με την αύξηση των παγκόσμιων δαπανών για όπλα, είναι θεμελιωδώς πληθωριστικοί, ειδικά σε έναν κόσμο όπου η γραμμή μεταξύ νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής έχει θολώσει λόγω των κεντρικών τραπεζών που κατέχουν σημαντικά τμήματα των δικών τους κρατικών ομολόγων.
Παρά αυτές τις προκλήσεις, η Jefferies διατηρεί θετικές προοπτικές για τις αγορές μετοχών και πιστώσεων για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
«Παραμένουμε θετικοί για τις μετοχές και τις πιστώσεις το δεύτερο εξάμηνο του 2024.
Βλέπουμε μια αγορά κλίμακας για τα επιτόκια, ενώ το ράλι στις μετοχές διευρύνεται», σημείωσε η επενδυτική τράπεζα.
Αναμένει από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ξεκινήσουν μειώσεις επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, αν και αναμένεται ένας ρηχός κύκλος μείωσης των επιτοκίων.
Ωστόσο, ενώ ο πληθωρισμός και τα επιτόκια πολιτικής αναμένεται να παραμείνουν υψηλότερα από το συνηθισμένο, υπάρχει πιθανότητα για περισσότερες μειώσεις επιτοκίων στα τέλη του 2025 ή το 2026, εάν υλοποιηθεί η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.
«Οι καταναλωτές διατηρούν ένα σχετικά χαμηλό ποσοστό αποταμίευσης για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι επιχειρήσεις έχουν κάνει καλύτερη δουλειά διατηρώντας τα περιθώρια κέρδους», παρατήρησε ο Jefferies.
Η εταιρεία αύξησε επίσης τον στόχο του 2024 για τον S&P 500 στις 5.500 μονάδες, προβλέποντας ρυθμό αύξησης κερδών 10,8%.
«Ο S&P 500 συνεχίζει να έχει επιδόσεις, αλλά η αναθεώρηση των κερδών ανάμεσα στις Mag 7 και τον υπόλοιπο S&P 500 έχει συγκλίνει, αλλά το χάσμα αποτίμησης μεταξύ των δύο παραμένει υψηλό», αναφέρει το σημείωμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης