Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα και καθήκον να απαντήσει στην ιρανική πυραυλική επίθεση

Netanyahu: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα και καθήκον να απαντήσει στην ιρανική πυραυλική επίθεση
Το ραδιόφωνο του Ισραηλινού Στρατού ανέφερε ότι ο Ισραηλινός Στρατός προετοιμάζεται για σοβαρά και μεγάλα αντίποινα στην επίθεση του Ιράν και ότι ελπίζει σε βοήθεια από τους εταίρους στην περιοχή
Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα και το καθήκον να απαντήσει στην πρόσφατη επίθεση του Ιράν, και θα το κάνει, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024
«Το Ιράν έχει εκτοξεύσει εκατοντάδες πυραύλους στο έδαφός μας και στις πόλεις μας δύο φορές, πραγματοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις βαλλιστικών πυραύλων στην ιστορία», είπε ο Netanyahu σε διάγγελμά του.
«Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα επέτρεπε μια τέτοια επίθεση στις πόλεις και τους πολίτες της, και αυτό ισχύει και για το κράτος του Ισραήλ», επέμεινε.
«Το Ισραήλ έχει το καθήκον και το δικαίωμα να αμυνθεί και να απαντήσει σε αυτές τις επιθέσεις, και θα το κάνουμε».
Νωρίτερα το Σάββατο (5/10), το ραδιόφωνο του Ισραηλινού Στρατού ανέφερε ότι ο Ισραηλινός Στρατός προετοιμάζεται για σοβαρά και μεγάλα αντίποινα στην επίθεση του Ιράν και ότι ελπίζει σε βοήθεια από τους εταίρους στην περιοχή.
Οι Times of Israel ανέφεραν ότι ο αρχηγός της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ στρατηγός Kurrilla έφτασε στο Ισραήλ για να συναντηθεί με Ισραηλινούς αμυντικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους εν μέσω των προετοιμασιών του IDF.
Την 1η Οκτωβρίου, το Ιράν εκτόξευσε αρκετές εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ ως αντίποινα για τις δολοφονίες του αρχηγού της Hezbollah chief Hassan Nasrallah, του πολιτικού αρχηγού του παλαιστινιακού κινήματος της Hamas Ismail Haniyeh και του ανώτερου διοικητή του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), Abbas Nilforoushan..
Ο Ιρανός πρόεδρος Masoud Pezeshkian είπε ότι η κυβέρνησή του δεν επιδιώκει πόλεμο με το Ισραήλ, αλλά θα αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή με αποφασιστικό τρόπο.
Οι Ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF) ανέφεραν ότι εκτοξεύτηκαν περίπου 180 βαλλιστικοί πύραυλοι, υποστηρίζοντας ότι οι περισσότεροι από αυτούς αναχαιτίστηκαν

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης