Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mην ακούτε τον Trump – Γίνονται σοβαρές συζητήσεις Ιράν – ΗΠΑ για το τέλος του πολέμου

Mην ακούτε τον Trump – Γίνονται σοβαρές συζητήσεις Ιράν – ΗΠΑ για το τέλος του πολέμου
Φαίνεται να υπάρχει κάποια πεποίθηση και από τις δύο πλευρές ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία - Το βασικό ερώτημα είναι αν αυτό θα συμβεί πριν ή μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ επισημαίνουν αναλυτές
Την εκτίμηση ότι ΗΠΑ και Ιράν διεξάγουν «πραγματικά σοβαρές συνομιλίες» παρά τη «ρητορική επίδειξης» του Trump διατύπωσε ο Paul Musgrave του Georgetown University στο Κατάρ.
Σύμφωνα με τον αναλυτή, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ πραγματοποιήθηκαν «πραγματικά σοβαρές συνομιλίες» για τον τερματισμό του πολέμου κατά του Ιράν, παρά τη δημόσια ρητορική του Αμερικανού προέδρου.
«Πιστεύω ότι ο κόσμος πρέπει να δίνει μικρότερη βαρύτητα στις επιθετικές δηλώσεις και στη ρητορική τύπου Trump.
Μέσω διαμεσολαβητών στο Πακιστάν και στο Κατάρ έχουμε δει επανειλημμένα σημαντική διπλωματική κινητικότητα», δήλωσε στο Al Jazeera.
Ο Paul Musgrave ανέφερε ότι οι συζητήσεις φαίνεται να επικεντρώθηκαν στις «κυρώσεις, στην άρση του παγώματος των ιρανικών περιουσιακών στοιχείων» και στη «συνέχιση των συνομιλιών για το πυρηνικό ζήτημα, παράλληλα με την επαναλειτουργία του Στενού του Hormuz».
Πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται «υπό τη σκιά του μνημονίου κατανόησης που κατέρρευσε».
Ωστόσο, φαίνεται να υπάρχει «κάποια πεποίθηση και από τις δύο πλευρές ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία».
Σύμφωνα με τον Paul Musgrave, το βασικό ερώτημα είναι αν αυτό θα συμβεί πριν ή μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης