Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οριακές απώλειες στο πετρέλαιο – Πλήγμα από το ισχυρό δολάριο

Οριακές απώλειες στο πετρέλαιο – Πλήγμα από το ισχυρό δολάριο
Μετά τα χθεσινά (25/3) σημαντικά κέρδη
Σχετικά Άρθρα
Με οριακές απώλειες έκλεισε τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας το πετρέλαιο, καθώς το ισχυρό δολάριο «φρέναρε» τα κέρδη της Δευτέρας 25/3 και την κεκτημένη ταχύτητα μετά από δύο σερί εβδομάδες κερδών.
Ο δείκτης ICE US Dollar Index ενισχύθηκε περαιτέρω στις 104,3 μονάδες, καθώς η Federal Reserve δεν προχωρά επί του παρόντος σε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής -εν μέσω επίμονα υψηλού πληθωρισμού.
Επίσης, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα και στις αποφάσεις του ΟΠΕΚ+. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν αξιωματούχοι στο Reuters, ο Οργανισμός είναι απίθανο να αλλάξει τη στρατηγική παραγωγής του πριν από τη συνεδρίαση του Ιουνίου 2024.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Μαΐου κατέγραψε πτώση 0,50 δολ. και έκλεισε στα 86,25 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Μαΐου υποχώρησε 0,33 δολ., κλείνοντας στα 81,62 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, Brent και WTI κατέγραψαν ελάχιστη άνοδο, 0,1%, ωστόσο κινήθηκαν σε θετικό έδαφος για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης