Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Απώλειες στο πετρέλαιο μετά την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Απώλειες στο πετρέλαιο μετά την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ
Στα 86,09 δολάρια έκλεισε το Brent
Σχετικά Άρθρα
Με απώλειες έκλεισε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα το πετρέλαιο, καθώς το ισχυρό δολάριο και η αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ αντιστάθμισαν την ώθηση από τη γεωπολιτική αβεβαιότητα και την κεκτημένη ταχύτητα μετά από δύο σερί εβδομάδες κερδών.
Τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, λόγω της αύξησης των εισαγωγών αργού και της υποτονικής ζήτησης βενζίνης, ανακοίνωσε την Τετάρτη 27/3 η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών (ΕΙΑ). Συγκεκριμένα, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3,2 εκατομμύρια βαρέλια στα 448,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 22 Μαρτίου, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο 1,3 εκατομμυρίων βαρελιών. Η άνοδος του αργού υποστηρίχτηκε από την καθαρή αύξηση των εισαγωγών αργού στις ΗΠΑ κατά 1,12 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως και θέτει τις βάσεις για μηνιαία αύξηση, σύμφωνα με τον Matt Smith, επικεφαλής αναλυτή πετρελαίου στην Kpler. Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 232,1 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, καθώς η ζήτηση βενζίνης μειώθηκε κατά περίπου 94.000 βαρέλια την ημέρα. Τα αποθέματα αποστάγματος που περιλαμβάνει το ντίζελ και το πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα στα 117,3 εκατ. βαρέλια, έναντι προσδοκιών για άνοδο 0,5 εκατ. βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.
Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα και στις αποφάσεις του ΟΠΕΚ+. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν αξιωματούχοι στο Reuters, ο Οργανισμός είναι απίθανο να αλλάξει τη στρατηγική παραγωγής του πριν από τη συνεδρίαση του Ιουνίου 2024.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Μαΐου κατέγραψε πτώση 0,16 δολ. ή 0,19% και έκλεισε στα 86,09 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Μαΐου υποχώρησε 0,27 δολ. ή 0,33%, κλείνοντας στα 81,35 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, Brent και WTI κατέγραψαν ελάχιστη άνοδο, 0,1%, ωστόσο κινήθηκαν σε θετικό έδαφος για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.
H τιμή του Βrent ενδέχεται να φθάσει ακόμη και στα 100 δολάρια το βαρέλι πριν από τις αμερικανικές εκλογές (Νοέμβριος 2024) διότι η Ρωσία μειώνει την παραγωγή, σύμφωνα με τη JP Morgan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης