Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tony Radakin (Ναύαρχος Βρετανίας): Η Ουκρανία να αυξήσει τις επιθέσεις με πυραύλους σε ρωσικό έδαφος

Tony Radakin (Ναύαρχος Βρετανίας): Η Ουκρανία να αυξήσει τις επιθέσεις με πυραύλους σε ρωσικό έδαφος
Η Βρετανία θα παράσχει επίσης στην Ουκρανία το μεγαλύτερο πακέτο στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων κρουζ μεγάλης εμβέλειας Storm Shadow
Οι δηλώσεις του Αρχηγού του Βρετανικού επιτελείου άμυνας, ναύαρχου Tony Radakin, ότι η Ουκρανία θα εντείνει τα χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος εν μέσω εισροής δυτικής στρατιωτικής βοήθειας, θα εκληφθούν από το καθεστώς του Κιέβου ως «πράσινο φως» για περαιτέρω κλιμάκωση, σύμφωνα με ένα σχόλιο από τη ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο.
«Το γεγονός ότι μια τέτοια πρόβλεψη ακολούθησε την ανακοίνωση μιας νέας δόσης βρετανικής στρατιωτικής βοήθειας, η οποία περιελάμβανε πυραύλους κρουζ Storm Shadow, μιλάει από μόνο του» για περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης με πόρους των Δυτικών».
Νωρίτερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Πολωνία, ανακοίνωσε τη διάθεση επιπλέον 500 εκατομμυρίων λιρών στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο.
Η Βρετανία θα παράσχει επίσης στην Ουκρανία το μεγαλύτερο πακέτο στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων κρουζ μεγάλης εμβέλειας Storm Shadow.
Η Ρωσία πιστεύει ότι οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία παρεμβαίνουν στη διευθέτηση, εμπλέκουν άμεσα τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και «παίζουν με τη φωτιά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης