Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κέρδη στο πετρέλαιο παρά τα αυξημένα αποθέματα των ΗΠΑ – Μία ανάσα από τα 90 δολ. το Brent

Κέρδη στο πετρέλαιο παρά τα αυξημένα αποθέματα των ΗΠΑ – Μία ανάσα από τα 90 δολ. το Brent
Η γεωπολιτική αβεβαιότητα αντιστάθμισε την απροδόκητη αύξηση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ
Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2023 παρέμειναν και σήμερα 3/4 οι τιμές πετρελαίου, εν μέσω τεράστιας γεωπολιτικής αβεβαιότητας που προκαλούν οι εξελίξεις στη Γάζα και τα ανοικτά μέτωπα σε Ουκρανία και Ερυθρά Θάλασσα, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να ανησυχούν για διατάραξη τόσο της παραγωγής, όσο και της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Τούτου λεχθέντος, νωρίτερα σήμερα 3/4 διέρρευσε από δυτικά ΜΜΕ ότι η CIA φέρεται να ενημέρωσε το Ισραήλ ότι το Ιράν θα εξαπολύσει σαρωτική επίθεση στο εβραϊκό κράτος μέσα στις επόμενες 48 ώρες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το Ιράν σχεδιάζει να επιτεθεί με drones και πυραύλους cruise κατά του Ισραήλ, εξέλιξη που θα βυθίσει την ευρύτερη περιοχή στο χάος μίας περιφερειακής ανάφλεξης με απρόβλεπτες συνέπειες.
Τα παραπάνω αντιστάθμισαν την απροδόκητη αύξηση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα -ωστόσο τα αποθέματα βενζίνης και αποστάγματος μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο. Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία ΕΙΑ, τα αποθέματα αργού ενισχύθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, κατά 3,2 εκατομμύρια βαρέλια στα 451,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 29 Μαρτίου.
Επίσης, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του, ο ΟΠΕΚ+ θα διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτική στην προσφορά αργού πετρελαίου για το α' εξάμηνο του έτους, κρατώντας στα ίδια επίπεδα τη μείωση της παραγωγής. Αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνει σε ισχύ η απόφαση για μείωση της παραγωγής κατά 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως μέχρι τα τέλη Ιουνίου.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Ιουνίου κατέγραψε άνοδο 0,43 δολ. ή 0,48% και έκλεισε στα 89,35 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Μαΐου σημείωσε κέρδη 0,28 δολ. ή 0,48%, κλείνοντας στα 85,43 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, Brent και WTI κατέγραψαν άνοδο 2,4% και 3,2%, αντίστοιχα -σε θετικό έδαφος για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης