Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σερί 4 εβδομαδιαίων κερδών για το πετρέλαιο – Στα 91,17 δολάρια έκλεισε το Brent

Σερί 4 εβδομαδιαίων κερδών για το πετρέλαιο – Στα 91,17 δολάρια έκλεισε το Brent
Πιο κερδισμένο το αμερικανικό αργό για την εβδομάδα
Σχετικά Άρθρα
Την καλύτερη εβδομάδα του τρέχοντος έτους -μέχρι στιγμής- ολοκλήρωσε το πετρέλαιο, καθώς ο «μαύρους χρυσός» λάμπει εν μέσω τεράστιας γεωπολιτικής αβεβαιότητας και οι τιμές έχουν εκτοξευθεί στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου 2023.
Η κατάσταση στη Γάζα παραμένει ανεξέλεγκτη, ενώ υπάρχει κίνδυνος για γενίκευση της σύρραξης στη Μέση Ανατολή, μετά και το ισραηλινό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο, στη Δαμασκό.
Την ίδια στιγμή, παραμένουν ανοικτά τα μέτωπα σε Ουκρανία και Ερυθρά Θάλασσα, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να ανησυχούν για διατάραξη τόσο της παραγωγής, όσο και της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Τα παραπάνω αντιστάθμισαν πλήρως την απροδόκητη αύξηση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, την αύξηση στις πλατφόρμες εξόρυξης στη χώρα και το σχετικά ισχυρό δολάριο -στις 104,3 μονάδες ο δείκτης ICE US Dollar Index.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Ιουνίου κατέγραψε άνοδο 0,52 δολ. ή 0,57% και έκλεισε στα 90,65 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Μαΐου έκλεισε με κέρδη 0,32 δολ. ή 0,37%, στα 86,91 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της εβδομάδας, Brent και WTI κατέγραψαν ισχυρά κέρδη 4,8% και 6,8%, αντίστοιχα -σε θετικό έδαφος για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα.
Πλέον, δεν φαντάζουν και τόσο παράλογα τα σενάρια που έκαναν λόγο για πετρέλαιο στα 100 δολάρια εντός του 2024...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης