Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο δρόμο Γαλλίας, Γερμανίας, το Ηνωμένο Βασίλειο – Κάθε 9 ημέρες διπλασιάζονται τα κρούσματα κορωνοϊού

Στο δρόμο Γαλλίας, Γερμανίας, το Ηνωμένο Βασίλειο – Κάθε 9 ημέρες διπλασιάζονται τα κρούσματα κορωνοϊού
Στο 1,6 ο δείκτης αναπαραγωγής R στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο 2,9 στο Λονδίνο
Στο δρόμο της Γαλλίας και της Γερμανίας ως προς την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού εκτιμάται ότι θα οδηγηθεί σύντομα και το Ηνωμένο Βασίλειο, αν λάβει κανείς υπόψη την εκθετική αύξηση κρουσμάτων.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Κολεγίου Imperial του Λονδίνου, μεγάλος είναι ο ρυθμός εξάπλωσης της Covid-19 σε όλη την Αγγλία, όπου τα κρούσματα διπλασιάζονται κάθε εννέα μέρες, ενώ ο ρυθμός αναπαραγωγής R του κορωνοϊού έχει φθάσει πλέον το 1,6, από 1,15 στις αρχές του μήνα, ενώ στο Λονδίνο ο δείκτης R υπολογίζεται σε σχεδόν 2,9.
Τα δεδομένα αυτά εντείνουν την πίεση στην κυβέρνηση Johnson να λάβει ακόμα πιο δραστικά μέτρα, όπως η εφαρμογή ενός καθολικού lockdown προκειμένου να αναχαιτίσει το β’ κύμα της επιδημίας.
Μέχρι στιγμής, το Ηνωμένο Βασίλειο μετρά 45.675 νεκρούς και 945.378 επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Βάσει της έρευνας του Κολεγίου Imperial, ο ρυθμός νέων κρουσμάτων στα τέλη Οκτωβρίου είναι πλέον υπερδιπλάσιος από ό,τι στις αρχές του μήνα, με ένα στα 78 άτομα που κάνουν τεστ, να βγαίνουν θετικά στον ιό.
Εκτιμάται ότι περίπου 96.000 άνθρωποι μολύνονται από τον κορωνοϊό κάθε μέρα στην Αγγλία, με τα κρούσματα να αυξάνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες (ταχύτερα στους 55 έως 64 ετών, αλλά οι περισσότερες λοιμώξεις παραμένουν στους 18 έως 24 ετών), καθώς και σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, με το Βορρά να έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα.
Οι ειδικοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως κάτι πρέπει να αλλάξει άμεσα καθώς ο ρυθμός αύξησης είναι πραγματικά πολύ γρήγορος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης