Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι πρώτοι υπουργοί της κυβέρνησης Biden θα ανακοινωθούν την Τρίτη 24 Νοεμβρίου

tags :
ΗΠΑ: Οι πρώτοι υπουργοί της κυβέρνησης Biden θα ανακοινωθούν την Τρίτη 24 Νοεμβρίου
Τι δήλωσε ο προσωπάρχης του εκλεγμένου Αμερικανού προέδρου
Ο εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden θα ανακοινώσει τις πρώτες από τις επιλογές του για το υπουργικό συμβούλιο την προσεχή Τρίτη 24/11/2020, όπως δήλωσε ο πιθανότερος προσωπάρχης του, Ron Klain.
«Θα δείτε τις πρώτες επιλογές του υπουργικού συμβουλίου αυτήν την Τρίτη.
Αλλά αν θέλετε να μάθετε ποιος θα αναλάβει το κάθε υπουργείο και με ποιες αρμοδιότητες, θα πρέπει να περιμένετε τον ίδιο τον εκλεγμένο πρόεδρο να τις κάνει γνωστές την Τρίτη» είπε ο Klain στο ABC.
Εξάλλου ο Biden έχει ήδη αποφασίσει, ποιον θα ορίσει υπουργό Οικονομικών, το όνομα του οποίου θα ανακοινώσει πριν την εκπνοή του Νοεμβρίου 2020.
Η κίνηση του Biden να ανακοινώσει τις επιλογές του υπουργικού συμβουλίου και να προωθήσει τη μεταβίβαση εξουσίας έρχεται τη χρονική στιγμή κατά την οποία ο πρόεδρος Donald Trump αρνείται να αναγνωρίσει την ήττα του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίο.
O Κlain τόνισε, πως οι ισχυρισμοί του Trump για νοθεία και η δικαστική μάχη στην οποία έχει επιδοθεί είναι «διαβρωτικοί» και «επιβλαβείς», αλλά πρόσθεσε ότι οι ενέργειές του δεν θα αλλάξουν το αποτέλεσμα των εκλογών.
Η ομάδα του  Biden εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση σε κυβερνητικούς πόρους που παρέχονται συνήθως για την προεδρική μετάβαση, συμπεριλαμβανομένων ενημερώσεων πληροφοριών και ενός σχεδίου διανομής για το εμβόλιο κορωνοϊού, πρόσθεσε ο Klain.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης