Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Το Πάσχα η επιστροφή στην κανονικότητα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας

Βρετανία: Το Πάσχα η επιστροφή στην κανονικότητα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας
«Το Πάσχα η επιστροφή στην κανονικότητα» στη Βρετανία
Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας δήλωσε ότι ελπίζει ότι τα μέτρα «καταστροφικής κοινωνικής απόστασης» που αποσκοπούν στην πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού μπορούν να αρθούν μετά το Πάσχα.
«Μετά το Πάσχα, πιστεύουμε ότι θα επανέλθουμε στο φυσιολογικό», είπε ο Matt Hancock.
Ενώ ο υπουργός Υγείας είπε ότι ορισμένα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης της πανδημίας, όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών, πιθανότατα θα είναι μαζί μας για κάποιο χρονικό διάστημα, είπε ότι ελπίζει πως μερικές από τις πιο «καταστροφικές κοινωνικές απομακρυσμένες παρεμβάσεις» θα αρθούν.
Το αν θα είναι, είπε, πιθανότατα θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πόσο σύντομα θα ξεκινήσει η διανομή εμβολίων.
«Ελπίζουμε να μπορέσουμε να αρχίσουμε τον εμβολιασμό τον επόμενο μήνα», δήλωσε στο BBC TV, αφού η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να είναι έως και 90% αποτελεσματικό.
Τα σχόλια του υπουργού Υγείας έρχονται καθώς η Αγγλία ετοιμάζεται να εισέλθει σε ένα «σκληρότερο» σύστημα τριών επιπέδων μέχρι την άνοιξη μόλις βγει από το κλείσιμο ενός μηνός στις 2 Δεκεμβρίου.
Τα σχέδια για το νέο σύστημα επιπέδων έρχονται καθώς ο αριθμός των εβδομαδιαίων θανάτων από τον SARS-CoV-2 στην Αγγλία και την Ουαλία έχει ξεπεράσει τους 2.000 για πρώτη φορά από τον Μάιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης