Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ταραντίλης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης για το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων

Ταραντίλης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης για το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων
Τηρούμε το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών είπε ο κ.Ταραντίλης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως το άνοιγμα των λυκείων και των γυμνασίων αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.
«Διανύουμε κρίσιμο διάστημα.
Συνεχίζουμε την παρακολούθηση της επιδημιολογικής εικόνας.
Τα δεδομένα των επτά προηγούμενων ημερών θα καθορίζουν τις αποφάσεις.
Με μικρά και πολύ προσεκτικά βήματα θα γίνει το όποιο το άνοιγμα.
Προτεραιότητα της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα, το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων» ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στους πολιτικούς συντάκτες ο κ.Ταραντίλης.

Να μην ξεφύγει η πανδημία

«Είναι σημαντικό να τηρούνται τα υπάρχοντα μέτρα, ώστε να μην αφήσουμε την πανδημία να ξεφύγει.
Μπορεί να επεκταθεί εκθετικά πολύ γρήγορα, αλλά είναι δύσκολο να μαζευτεί.
Θέλουμε να κρατήσουμε ελεγχόμενη τη διασπορά.
Οι μεταλλάξεις μπορεί να αντιμετωπίζονται από τα υπάρχοντα εμβόλια και να μην είναι πιο επικίνδυνες, αλλά είναι πιο μεταδοτικές.

Ο κόσμος τηρεί τα μέτρα

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «κατά κανόνα τηρούνται τα μέτρα από τον κόσμο».
«Η διαδικασία που ακολουθούμε είναι ότι γίνονται μετρήσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, μετά γίνονται εισηγήσεις από την Επιτροπή και η κυβέρνηση παίρνει τις αποφάσεις» ανέφερε ο κ.Ταραντίλης.

Δυναμικός ο ρυθμός των εμβολιασμών

«Πρέπει να επιμείνουμε στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος για τις παραδόσεις των εμβολίων» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας πως το εμβολιαστικό πρόγραμμα είναι το πιο πολύπλοκο εγχείρημα που ανέλαβε ποτέ το Ελληνικό Κράτος στον χώρο της υγείας.
«Οι εμβολιασθέντες, κάποιοι και με τη δεύτερη δόση, ξεπέρασαν τους 107.000 συνολικά και τους 15.000 αποκλειστικά τη χθεσινή μέρα.
Είναι αυτονόητο πως ο ρυθμός των εμβολιασμών δεν είναι στατικός, είναι δυναμικός και εξαρτάται πρωτίστως από τις ποσότητες εμβολίων που παραλαμβάνει η χώρα μας.
Όσα περισσότερα εμβόλια έρχονται, τόσο περισσότεροι εμβολιασμοί θα γίνονται, φροντίζοντας πάντα να υπάρχει ένα απόθεμα, ώστε να είναι εξασφαλισμένη για όλους η δεύτερη δόση.
Προκειμένου να μην χάνεται κανένα εμβόλιο, δημιουργήθηκε μηχανισμός αναπλήρωσης.
Αυτό σημαίνει ότι οι δόσεις από ραντεβού που δεν γίνονται, θα διατίθενται αμέσως στις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, που θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για προεδρία Biden

Σχετικά με την ανάληψη καθηκόντων από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden, o κ.Ταραντίλης αναφέρθηκε και στις προοπτικές για «την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων και των δύο φίλων λαών καθώς και τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή μας».
Ο κ.Ταραντίλης είπε για τον Joe Biden πως πρόκειται «για έναν έμπειρο πολιτικό που γνωρίζει όσο λίγοι την περιοχή μας αλλά και τις ευαισθησίες μας», τονίζοντας πως «είναι επίσης ένας ηγέτης ο οποίος πορεύεται με σύνεση αλλά και με αυτοπεποίθηση κυρίως όμως πορεύεται με σταθερές και αδιαπραγμάτευτες αξίες».

Ιστορική στιγμή η επέκταση στο Ιόνιο

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο.
«Χθες ήταν μία ιστορική μέρα καθώς μετά από απόφαση της κυβέρνησης και την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή η χώρα μας επεκτείνει την επικράτειά της για πρώτη φορά μετά την προσάρτηση των Δωδεκανήσων, το 1947 κατά περίπου 10%.
Μεγεθύνεται έτσι, όχι με απόσπαση εδαφών, αλλά με την επέκταση των χωρικών της υδάτων στο Ιόνιο, από τους Οθωνούς μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο και με διαδικασίες απόλυτα θεμελιωμένες στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.
Πρόκειται -όπως τόνισε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης - για την άσκηση ενός δικαιώματος, το οποίο η Ελλάδα μπορεί να ασκήσει και σε άλλες περιοχές, σε χρόνο και υπό συνθήκες που η ίδια θα το επιλέξει.
Αυτό, άλλωστε, αναφέρεται ρητά στο πρώτο άρθρο του νόμου που ψηφίστηκε χθες.
Ταυτόχρονα, με την ίδια αυτή απόφαση η κυβέρνηση εκπέμπει μήνυμα σε όσους προσπαθούν με απειλές να στερήσουν από την πατρίδα μας όσα της επιτρέπουν οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου» ανέφερε ο κ.Ταραντίλης.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης