Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να βγάλει αντίδραση – Αυξημένη η μεταβλητότητα

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να βγάλει αντίδραση – Αυξημένη η μεταβλητότητα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι ξένες αγορές βγάζουν αντίδραση και το ΧΑ προσπαθεί να ακολουθήσει. Αναμένεται μεταβλητότητα στη σημερινή συνεδρίαση και το ζητούμενο είναι να μπορέσει ο γενικός δείκτης να απομακρυνθεί από τις 750 μονάδες με επιστροφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Ο τζίρος χαμηλός στο ξεκίνημα. Προσπαθεί η Πειραιώς να βγάλει αντίδραση και ακολουθεί και η Alpha Bank.

Μετά από 10 λεπτά όμως άρχισαν και πάλι ρευστοποιήσεις κυρίως στην ΠΕΙΡ, αλλά ακολουθούν και οι άλλες συστημικές. Και στον ΟΠΑΠ παρατηρούνται κάποιες ρευστοποιήσεις.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Προσπαθεί η Πειραιώς να βγάλει αντίδραση. Έχει χάσει σχεδόν 30% από την αρχή του έτους. Ακολουθεί και η Alpha Bank, η οποία επίσης έχει σημαντικές απώλειες. Χρειάζεται τη βοήθεια των τραπεζών του ΧΑ, προκειμένου να ανακτηθεί ένα έστω μέρος από το momentum. Υπάρχει μεταβλητότητα και εναλλαγές στα πρόσημα.

AEGEAN: Έχει πιεστεί και αυτή το τελευταίο διάστημα και προσπαθεί να βγάλει αντίδραση. Με όγκο 3 χιλ. τεμάχια στο +1,43% και στα 4,6150 ευρώ.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Με 22 τεμάχια ή τζίρο 11 ευρώ άνοιξε στο -15,83% και στα 0,5050 ευρώ. Η κεφαλαιοποίηση στα 4,2 εκατ. ευρώ. Μπήκε μία αγορά 1 τεμαχίου έγινε δημοπρασία και πήγε η μετοχή στα 0,64 ευρώ και στο +6,67% με αποτίμηση 5,3 εκατ. ευρώ.

AS COMPAΝΥ: Κυκλοφορούν κάποιες πληροφορίες τις τελευταίες μέρες ότι θα βρεθεί η μετοχή στο επίκεντρο μέσω δημόσιας πρότασης από το βασικό μέτοχο. Υπάρχουν και ίδιες πληροφορίες για κάποιες άλλες εταιρείες. Εδώ υπάρχει ταμείο 15 εκατ. ευρώ και η αποτίμηση είναι στα 28,3 εκατ. ευρώ. Με περίπου 10 εκατ. ευρώ ο βασικός μέτοχος θα μπορούσε να πάρει το σύνολο της ελεύθερης διασποράς. Σήμερα κατέχουν επίσημα ο Ευστράτιος Ανδρεάδης το 33,63% και η Αναστασία Ανδρεάδου το 31,84%.

INTERLIFE: Μετά από 3,5 χρόνια έχουμε νέα εισαγωγή στο ΧΑ. Με τιμή 3,48 ευρώ ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας. Τα βασικά θεμελιώδη της εισηγμένης μπορείτε να τα διαβάσετε σε άλλο θέμα της στήλης. Η μετοχή άνοιξε με καλή άνοδο και στα 4 ευρώ αλλά με όγκο 300 τεμάχια.

ΕΛΙΝΟΪΛ: Στις τελευταίες συνεδριάσεις βλέπουμε καλή κινητικότητα στη μετοχή και έχουν απορροφηθεί αρκετά κομμάτια. Στα 1,93 ευρώ και στο +3,21%. Αποτίμηση περίπου 46 εκατ. ευρώ.

ΕΛΒΙΕΜΕΚ: Διαβάσαμε την ανακοίνωση της εταιρείας και μας δημιουργούνται αρκετά ερωτήματα. Θα πούμε πως η ακύρωση της πώλησης του φωτοβολταϊκού μάλλον θα μείνει στα χαρτιά. Δε πιστεύουμε πως η Τράπεζα Πειραιώς θα συμφωνήσει να δώσει χρήματα για να πάρει πίσω το φωτοβολταϊκό η εταιρεία. Θα ζητήσει να γίνει αύξηση κεφαλαίου.

Οι βασικοί μέτοχοι έχουν αποστασιοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και τα σχέδια που υπήρχαν δεν προχώρησαν, ενώ η έλλειψη κεφαλαίων δεν επέτρεπε να γίνουν ακόμα και τα βασικά. Θυμίζουμε πως έχει καιρό να δημοσιεύσει αποτελέσματα η εταιρεία και είναι εκτός διαπραγμάτευσης αρκετό καιρό. Αν βρεθούν μέτοχοι να βάλουν χρήματα, θα ήταν μία λύση. Ίδωμεν…

ΑΓΟΡΕΣ ΙΔΙΩΝ: Βλέπουμε εισηγμένες να αγοράζουν ίδιες μετοχές και την ίδια ώρα ο βασικός μέτοχος πουλάει. Θα λέγαμε πως είναι λίγο περίεργη αυτή η κίνηση. Δηλαδή ο βασικός μέτοχος να βρίσκει την τιμή καλή για πωλήσεις και η εταιρεία να τη βρίσκει καλή για αγορές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης