Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Στα 58.200 δολάρια εκτινάχθηκε το Bitcoin, πλέον αξίζει περισσότερο από ένα κιλό χρυσού

Στα 58.200 δολάρια εκτινάχθηκε το Bitcoin, πλέον αξίζει περισσότερο από ένα κιλό χρυσού
Ένα Bitcoin αξίζει περισσότερο από ένα κιλό χρυσού
Σχετικά Άρθρα

Η τιμή του Bitcoin εκτινάχθηκε στα 58.200 δολάρια και πλέον 1 Bitcoin αξίζει περισσότερο από ένα κιλό χρυσού που αποτιμάται σχεδόν στα 57.000 δολάρια.
Παρ΄ ότι καταγράφονται και ενδοσυνεδριακές ρευστοποιήσεις το Bitcoin από 54.000 δολάρια εκτινάχθηκε στα 58.200 δολάρια σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό όλων των εποχών με την συνολική αποτίμηση να ανέρχεται στα 1,1 τρισεκ.
Η συνολική αξία όλων των κρυπτονομισμάτων έχει φθάσει στα 1,77 τρισεκ. δολάρια.

Ένα Bitcoin αξίζει περισσότερο από ένα κιλό χρυσού

Ένα Bitcoin με αξία 58.200 δολάρια αξίζει περισσότερο από 1 κιλό χρυσού και αυτό συνέβη για πρώτη φορά ξεπερνώντας ένα όριο που ναι μεν έχει συμβολικό χαρακτήρα αλλά υποδηλώνει την δυναμική των κρυπτονομισμάτων.
Ο Peter Schiff γνωστός στον κόσμο του χρυσού, ανέφερε ότι είχε κατάφερε να δελεάσει τον Musk της Tesla σε μια συζήτηση σχετικά με τη σύγκριση του χρυσού με το Bitcoin.
Ο Schiff απάντησε στον Musk ότι, «συμφωνώ, νομίζω ότι το Bitcoin, διαφοροποιείται από το ψηφιακό fiat, αν και έχουν ένα κοινό δεν είναι χαρτονόμισμα fiat που εκδίδουν οι κεντρικές τράπεζες.
Ο χρυσός έχει μεγαλύτερη αξία και από τα δύο κρυπτονομίσματα και ψηφιακά νομίσματα.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla απάντησε στον Schiff λέγοντας, όταν αγοράζετε συμβόλαια χρυσού δεν σημαίνει ότι αγοράζετε χρυσό.
Μπορεί επίσης να έχετε κρυπτονομίσματα»
Ο Musk υποστήριξε ότι και στις δύο περιπτώσεις τα νομίσματα είναι «απλά δεδομένα που μας επιτρέπουν να αποφύγουμε την ταλαιπωρία της ανταλλαγής».
Ο Musk υπονοεί ότι τεχνολογίες όπως το Bitcoin, χρειάζονται περισσότερη ασφάλεια.
Πολλοί «ειδικοί» έχουν εκφράσει πολλά επιχειρήματα εναντίον του Bitcoin την τελευταία δεκαετία.
Το Bitcoin ως κρυπτονόμισμα έχει εμφανίσει πολλούς ασταθείς κύκλους, εκτοξεύεται, καταγράφει απίστευτα ράλι, ενώ έχει υπάρξει και περίοδος πτώσης έως και 80% πριν συνεχίσει εκ νέου την ανοδική του πορεία.
Ο Peter Schiff έχει εμφανιστεί σκεπτικός με το Bitcoin σε πολλές περιπτώσεις.
Τώρα που το Bitcoin ξεπέρασε τα 50.000 δολάρια, πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί μια κίνηση έως και 100.000 δολάρια προσθέτοντας… πάντως, δεν μπορεί να αποκλειστεί και ο μηδενισμός του Bitcoin.

Τι υποστηρίζει ο Rogoff του Harvard

Επιπλέον, ο Kenneth Rogoff, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Harvard, εμφανίζεται διατακτικός για το Bitcoin.
«Είμαι σκεπτικός για το Bitcoin η τιμή αυξάνεται αλλά υπάρχουν πολλά ερωτήματα»
«Το Bitcoin είναι πολύτιμο γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι πολύτιμο;
Το Bitcoin είναι μια φούσκα που θα σκάσει»
Τα κρυπτονομίσματα και το πιο διάσημο από αυτά το Bitcoin δεν υποστηρίζεται τεχνικά από τίποτα, δεν συνδέεται επίσης με το χρέος ή το ΑΕΠ οποιασδήποτε συγκεκριμένης χώρας.
Είναι ένα τεχνικό νόμισμα, που δεν έχει σύνορα και επιτρέπει στους χρήστες να το διακρατούν και να ελέγχουν τα δικά τους κεφάλαια, καθώς και να πραγματοποιούν συναλλαγές παγκοσμίως με μεγάλη ταχύτητα.
Pinakas_1.jpg

Pinakas_2.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης