Διεθνή

Άμεσα τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών από το «κοκτέιλ» εμβολίου από Sputnik V - AstraZeneca

Άμεσα τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών από το «κοκτέιλ» εμβολίου από Sputnik V - AstraZeneca
Τα ενδιάμεσα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που θα γίνουν με τον συνδυασμό του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και του βρετανικού εμβολίου της AstraZeneca, αναμένονται σε δύο μήνες
Σχετικά Άρθρα
Τα ενδιάμεσα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που θα γίνουν με τον συνδυασμό του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και του βρετανικού εμβολίου της AstraZeneca, αναμένονται σε δύο μήνες, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Intefax επικαλούμενο ανακοίνωση του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).
Ο επικεφαλής του RDIF, το οποίο προωθεί το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ότι οι κλινικές δοκιμές του συνδυαστικού εμβολίου θα αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η εταιρεία AstraZeneca,
πρώτη είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο τα σχέδιά της να αξιοποιήσει την δυνατότητα της συνεργασίας με Ρώσους επιστήμονες για την δημιουργία ενός συνδυαστικού εμβολίου, πρόθεση την οποία η Μόσχα ερμήνευσε ως ψήφο εμπιστοσύνης στο δικό της εμβόλιο.

Οι δοκιμές

 

Και τα δύο εμβόλια γίνονται σε δύο δόσεις, μια αρχική και μια ενισχυτική, και βασίζονται στην ίδια επιστημονική προσέγγιση που χρησιμοποιεί ιούς κοινού κρυολογήματος ως φορείς.
Η ανάμιξη ή η εναλλαγή μεταξύ των εμβολίων κατά της COVID-19 στοχεύει σε μεγάλο βαθμό στον εμβολιασμό όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων ενώ η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση.
Στην πρώτη και δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν 100 εθελοντές, στους οποίους αρχικά θα χορηγηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca και εν συνεχεία, μετά από 29 ημέρες, το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης