Τελευταία Νέα
Speculator

Ο τραπεζίτης, το Delaware και οι κακές γλώσσες που μιλούν για front running

Ο τραπεζίτης, το Delaware και οι κακές γλώσσες που μιλούν για front running
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αποτελούν απλά κακοήθειες του ανταγωνισμού
Σχετικά Άρθρα

Τις τελευταίες ώρες κάνουν το γύρο της αγοράς πληροφορίες που, αν αποδειχτεί ότι ισχύουν, θα προκληθεί πάταγος.
Ακούγεται, για παράδειγμα, ότι εταιρία με έδρα το Delaware των ΗΠΑ που ανήκει σε πολύ προβεβλημένο στέλεχος του τραπεζικού κλάδου έκανε συναλλαγές (πωλήσεις, δηλαδή) λίγο πριν ανακοινωθεί η αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς και ακολουθήσει η κατάρρευση της μετοχής.
Εμείς δεν τα υιοθετούμε, καθώς δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση για συναλλαγές μέσω του Χρηματιστηρίου και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αποτελούν απλά κακοήθειες του ανταγωνισμού.
Σε αντίθετη περίπτωση θα είμαστε όλοι για τα ιδρύματα που έχει κάθε καλός άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του και μπορεί να κάνει τη φιλανθρωπία επάγγελμα όταν βρίσκεται εν ζωή.

Υποψίες

Φυσικά δεν φτάνει να πουλά κάποιος για να είναι ύποπτος.
Αν όμως ξέρει και πουλά πριν τους άλλους είναι προφανές ότι δημιουργεί υποψίες.
Αυτά βέβαια που κυκλοφορούν μπορεί να τα διαπιστώσει εύκολα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία θέλουμε να πιστεύουμε αλλά και υποθέτουμε ότι έχει ξεκινήσει έλεγχο των συναλλαγών στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς σε ένα εύλογο διάστημα που προηγήθηκε των ανακοινώσεων για την αύξηση του κεφαλαίου.
Άλλωστε φαίνεται ότι έλεγξε και το ενημερωτικό δελτίο καθώς δεν ήταν τυχαίο το συμπλήρωμα στις οικονομικές καταστάσεις που διευκρίνιζε ζημία 2,4 δις ευρώ δεν είχε αποτυπωθεί σε επίπεδο πληροφόρησης (Η Deloitte φαίνεται να μην ήταν τόσο σχολαστική όσο έπρεπε).
Σε κάθε περίπτωση πάντως και ανεξαρτήτως αν θα κάνει ελέγχους η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς οι κακές γλώσσες θα πρέπει να αποδείξουν ότι γι’ αυτά που ακούγονται υπάρχουν και στοιχεία.
Και στοιχεία είναι τα … χαρτιά.
Η συνέχεια επί της οθόνης.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης