Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ελληνική ανακάλυψη: Αλατόνερο για τη μείωση του ιικού φορτίου ασθενών κορωνοϊού

Ελληνική ανακάλυψη: Αλατόνερο για τη μείωση του ιικού φορτίου ασθενών κορωνοϊού
Όπως εξήγησε ο ίδιος η μετάδοση του ιού γίνεται μόνο αερογενώς και μίλησε για το πώς απομακρύνουν το ιϊκό φορτίο από το σώμα ασθενών με αλατόνερο
Ρινικές πλύσεις με αλατόνερο και συγκεκριμένα χλωριούχο νάτριο σε συγκέντρωση 5%, απομακρύνουν το ιικό φορτίο από ασθενείς με κορωνοϊό έως και 25%.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η επιστημονική ομάδα του καθηγητή Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Πατρών Κώστα Πουλά.
Όπως εξήγησε ο καθηγητής, η μετάδοση του ιού γίνεται μόνο αερογενώς και μίλησε για το πώς απομακρύνουν το ιϊκό φορτίο από το σώμα ασθενών με αλατόνερο.
Η έρευνα έγινε σε 20 ασθενείς των οποίων το ιικό φορτίο μειώθηκε 20-25% μέσα σε 6 ώρες με 3-4 πλύσεις ρινοφαρυγγικά.
 Όπως εξήγησε ο ίδιος η μετάδοση του ιού γίνεται μόνο αερογενώς και μίλησε για το πώς απομακρύνουν το ιϊκό φορτίο από το σώμα ασθενών με αλατόνερο.
Σκεφτήκαμε να απομακρύνουμε τους ιούς με επαναλαμβανόμενες ρινικές πλύσεις με ένα υπέρτονο διάλυμα.
Επειδή θέλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί και στα πειράματά μας και στο τί λέμε, ξέρουμε ότι και σε άλλο Πανεπιστήμιο συνεχίζονται αυτές οι πλύσεις μέσα στη μέρα για 12ωρο και το ιικό φορτίο μειώνεται ακόμη περισσότερο.
Καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι αν κάποιος βρεθεί PCR θετικός, δηλαδή να έχει ιικό φορτίο θα πρέπει ταχύτατα να ξεκινήσει να απομακρύνει τους ιούς από τη ρινοφαρυγγική του κοιλότητα» είπε ο καθηγητής, μιλώντας στο Open.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης