Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Βακάκης (Jumbo): Δεν υπάρχει πρόβλημα προσωπικού, αλλά πρόβλημα ανάπτυξης στην Ελλάδα - Ρωτήστε τι κάνει η Κύπρος

Βακάκης (Jumbo): Δεν υπάρχει πρόβλημα προσωπικού, αλλά πρόβλημα ανάπτυξης στην Ελλάδα - Ρωτήστε τι κάνει η Κύπρος
Τα «έβαλε» με τους προμηθευτές που δεν ρίχνουν τις τιμές ενώ δικαιολόγησε τα πρόστιμα με πολύ λαϊκή προσέγγιση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σφίγγουν οι κ…»
Σχετικά Άρθρα
Η απαισιοδοξία του Απόστολου Βακάκη «τρέφει» τον Όμιλο Jumbo, τους μετόχους και τους καταναλωτές, με τη διοίκηση να λέει ορθά κοφτά ότι δεν πρόκειται να μπουν προϊόντα στα ράφια με τις τιμές που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών.
Ο κ. Απόστολος Βακάκης συνεχίζει να πολεμά όσους θεωρούν ότι οι πολεμικές αναταραχές είναι μια καλή ευκαιρία για να ανεβάσουν τις τιμές προς όφελος του ταμείου και σε βάρος των καταναλωτών.
Πάντως, ο κ. Βακάκης «κρύβει» τις επιτυχίες μέσα από την απαισιοδοξία του, αφού όλα στο τέλος όλα κινούνται βάση του αρχικού σχεδίου.
Για το 2023, ο τζίρος θα είναι αυξημένος στο 12% και η κερδοφορία αυξημένη κατά 14% παρότι βγήκαν δύο καταστήματα εκτός, εξαιτίας της καταστροφικής πλημμύρας του περασμένου Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλία.
Η διοίκηση του Jumbo είναι πρόθυμη να παγώσει τα τιμολόγια για ένα τρίμηνο μέχρι να επανέλθει η ομαλότητα στις μεταφορές, με τον κ. Βακάκη να λέει ότι τα ναύλα έχουν τετραπλασιαστεί, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ζητούν ότι θέλουν και όπου σε πιάσουν.

Νέα διανομή μερίσματος ύψους 0,60 λεπτά ανά ευρώ.

Το κλίμα απαισιοδοξίας της διοίκησης έφερε νέα έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων με σκοπό να εγκρίνει την έκτακτη χρηματική διανομή ποσού 0,60 ευρώ ανά μετοχή που μετά το φόρο των τριών λεπτών το καθαρό ποσό που θα διανεμηθεί ανέρχεται σε 0,57 ευρώ ανά μετοχή, Δικαιούχοι της νέας διανομής θα είναι οι Μέτοχοι της Εταιρείας που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) την Τετάρτη 20.03.2024 (ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων - record date).

Η παρέμβαση του μετόχου ήταν η αιτία να χαθεί το ερώτημα του ΒΝ

Το ΒΝ έθεσε το ερώτημα προς τον κ. Βακάκη ότι η γενναιόδωρη μερισματική πολιτική της εταιρείας σημαίνει ότι ο βασικός μέτοχος εισπράττει τις υπεραξίες του δικού του Ομίλου πριν κάνει την επόμενη κίνηση.
Ωστόσο παρέμβαση μετόχου διαστρέβλωσε το ερώτημα λέγοντας ότι ο κ. Βακάκης δεν θέλει να φύγει.
Το …νήμα της παρέμβασης συνέχισε ο κ. Βακάκης λέγοντας ότι «θα συνεχίσω να δουλεύω».
Βεβαία το ερώτημα χάθηκε όπως και η απάντηση αφού το περιεχόμενο ήταν η περίπτωση πώλησης του ποσοστού από τον βασικό μέτοχο και όχι η αποχώρηση του από τη διοίκηση της εταιρείας.
Ο μέτοχος με την παρέμβαση του έστρεψε αλλού το ενδιαφέρον και η απάντηση χάθηκε.

Ψάχνει για ακίνητα σε καλές τιμές

Ο κ. Βακάκης αποκάλυψε ότι αναζητεί ακίνητα για την απόκτηση ιδιόκτητων ακινήτων αλλά δεν προτίθεται να πληρώσει αποδόσεις που δεν δικαιολογούνται από την αγορά, διευκρινίζοντας ότι δεν προτίθεται να καλύψει τις ανάγκες του πωλητή.

Πολεμά τις υψηλές τιμές που τις θεωρεί αδικαιολόγητες. Με τα πρόστιμα «σφίγγουν οι κ….»

Τα «έβαλε» με τους προμηθευτές που δεν ρίχνουν τις τιμές ενώ δικαιολόγησε τα πρόστιμα με πολύ λαϊκή προσέγγιση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σφίγγουν οι κ…» διότι οι επιχειρηματίες πρέπει να καταλάβουν ότι ξεφεύγουν από τα όρια.
Οι καταναλωτές άφησε να εννοηθεί ότι είναι οι καλύτεροι τιμωροί.
Αναγνωρίζει ότι τα τρέχοντα εισοδήματα δεν μπορούν να συντηρήσουν τις τρέχουσες τιμές οι οποίες θα έρθουν αργά ή γρήγορα σε σημείο ισορροπίας.
Ο κ. Βακάκης κλήθηκε να απαντήσει για τις αποδοχές των υπαλλήλων, ο οποίος θεωρεί ότι είναι ανήθικο για κάποιον επιχειρηματία που περιμένει τις κρατικές αποφάσεις για να δώσει αυξήσεις στο προσωπικό του.
Ο όμιλος Jumbo έχει δώσει αυξήσεις από τον Ιανουάριο και δεν τις ανακοινώνει διότι είναι υποχρεωμένη η εταιρεία να τις δώσει στο προσωπικό της.
Η απάντηση που ξάφνιασε ήταν όταν κλήθηκε να πει αν βρίσκει προσωπικό με τον κ. Βακάκη να λέει ότι δεν έχουμε πρόβλημα προσωπικού αλλά πρόβλημα ανάπτυξης και πρότεινε η Ελλάδα να το κάνει όπως η Κύπρος.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης