Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανικό δικαστήριο καταδίκασε ερήμην σε 15 χρόνια φυλάκιση τον αρχηγό του Donetsk, Denis Pushilin

Ουκρανικό δικαστήριο καταδίκασε ερήμην σε 15 χρόνια φυλάκιση τον αρχηγό του Donetsk, Denis Pushilin
Κατηγορείται για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας στην περιοχή
Η Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας (SBU) πρόσθεσε άλλη μια κατηγορία ερήμην κατά του Denis Pushilin, επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DPR).
Κατηγορείται για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας στην περιοχή.
Η SBU ανέφερε σε δήλωσή της στο Telegram ότι εκτός από τον Pushilin, έχουν κατατεθεί κατηγορίες και εναντίον του Artyom Zhoga, προέδρου του κοινοβουλίου του Donetsk και συμπροέδρου της προεκλογικής εκστρατείας του Vlaidimir Putin, και του Vladimir Vysotsky, προέδρου της περιφερειακής εκλογικής επιτροπής.
Οι δυο τους κατηγορήθηκαν ως συνεργάτες.
Νωρίτερα, ένα ουκρανικό δικαστήριο καταδίκασε ερήμην τον Pushilin σε 15 χρόνια φυλάκιση με τις κατηγορίες για συνεργασία και «παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας».
Ο Zhoga, με τη σειρά του, καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκισης για φερόμενη «συμμετοχή σε δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης και παράνομων ένοπλων μονάδων».
Επιπλέον, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου του Donetsk κατηγορήθηκε επίσης για συνεργασία αφού είπε στις 8 Δεκεμβρίου ότι ζήτησε από τον Vladimir Putin εκ μέρους των κατοίκων των νέων περιοχών της Ρωσίας, των στρατευμάτων που συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας και άλλων Ρώσων πολιτών να είναι υποψήφιος για πρόεδρος το 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης