Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στην Πολωνία: Σήκωσαν αεροπλάνα λόγω δράσης ρωσικών μαχητικών

Συναγερμός στην Πολωνία: Σήκωσαν αεροπλάνα λόγω δράσης ρωσικών μαχητικών
Η Πολωνία έχει λάβει αυτό το μέτρο για την αναχαίτιση ρωσικών πυραύλων που περνούν τα σύνορα με την Ουκρανία
Συναγερμός σήμανε στην Πολωνία, η οποία έδωσε εντολή να «σηκωθούν» μαχητικά αεροσκάφη της λόγω της κινητοποίησης της ρωσικής αεροπορίας μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.
Όπως ανακοίνωσε η επιχειρησιακή διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της Πολωνίας, η Πολωνία και οι σύμμαχοι της «σήκωσαν» μαχητικά αεροσκάφη προκειμένου να επιχειρήσουν στον πολωνικό εναέριο χώρο.
«Προειδοποιούμε ότι πολωνικά και συμμαχικά αεροσκάφη επιχειρούν στον πολωνικό εναέριο χώρο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένα επίπεδα θορύβου, ειδικά στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.
Αυτή τη νύχτα υπάρχει αυξημένη δραστηριότητα μακράς διάρκειας της αεροπορίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας» ανέφερε το σχετικό μήνυμα, το οποίο διεμήνυε πως «έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη διασφάλιση της ασφάλειας του πολωνικού εναέριου χώρου» και ότι η κατάσταση παρακολουθείται.
Σημειώνεται πως οι πολωνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν επανειλημμένα υιοθετήσει αυτό το μέτρο τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Στις 24 Μαρτίου, η Επιχειρησιακή Διοίκηση του πολωνικού στρατού ανέφερε παραβίαση του εναέριου χώρου της στα σύνορα με την Ουκρανία καθώς ρωσικός πύραυλος φέρεται να πέταξε στον πολωνικό εναέριο χώρο κοντά στο χωριό Oserdów για περίπου 39 δευτερόλεπτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης