Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ανασχεδιασμός του e-katanalotis - Πάνω από 3.500 ταχυκίνητοι κωδικοί στη νέα πλατφόρμα, τι θα περιλαμβάνει

Ανασχεδιασμός του e-katanalotis - Πάνω από 3.500 ταχυκίνητοι κωδικοί στη νέα πλατφόρμα,  τι θα περιλαμβάνει
Δρομολογείται και μία νέα εφαρμογή ώστε σε πραγματικό χρόνο ο καταναλωτής να μπορεί να προχωρήσει σε καταγγελία
Σχετικά Άρθρα
Με στόχο να ενταχθούν νέες υπηρεσίες και να καταστεί πιο λειτουργική για τον καταναλωτή σχετικά με το κόστος των προϊόντων από τα σούπερ-μάρκετ, βρίσκεται στην τελική ευθεία ο ανασχεδιασμός της πλατφόρμας του e-katanalotis.
Μάλιστα, αυξάνονται οι κωδικοί που θα περιλαμβάνει και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τους 3.500 ταχυκίνητους κωδικούς, που σημαίνει ότι οι συγκρίσεις τιμών στην πλατφόρμα θα αποτελούν το 70-80% των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης.
Παράλληλα, προχωρά το συνολικό …λίφτινγκ της πλατφόρμας , προκειμένου να περιλαμβάνει περισσότερα στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη των τιμών, όπως η δυνατότητα δημιουργίας προσωπικού καλαθιού που θα αναγνωρίζει την τοποθεσία του χρήστη και θα προτείνεται το κοντινότερο σούπερ μάρκετ με την φθηνότερη τιμή για το προϊόν που θέλει ο καταναλωτής, ενώ θα συγκρίνει αυτόματα τις τελικές τιμές και θα προτείνει επιλογές στον καταναλωτή.
Ακόμη, δρομολογείται και μία νέα εφαρμογή ώστε σε πραγματικό χρόνο ο καταναλωτής να μπορεί να προχωρήσει σε καταγγελία.
«Μας ενδιαφέρει να έχει ο καταναλωτής, πραγματικά, τη δύναμη της επιλογής στα χέρια του. Να επιλέξει τα προϊόντα που τον διαφέρουν και να τα αγοράσει από κει που θα τα βρει φθηνότερα. Φέρνουμε στην οθόνη τους αυτό που κάνουν σήμερα τα νοικοκυριά, δηλαδή, που πάνε από κατάστημα σε κατάστημα αναζητώντας τις φθηνότερες τιμές στα αγαθά»», έχει αναφερθεί δια στόματος του υπουργού Ανάπτυξης, Κ. Σκρέκα.
Σύμφωνα με τον υπουργό, ο καταναλωτής θα μπορεί να φτιάχνει ένα καλάθι για τις αγορές του και να βλέπει πόσο κοστίζει σε κάθε αλυσίδα που βρίσκεται πιο κοντά του, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα πρότασης, για αγορές σε περισσότερες της μιας αλυσίδες για ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση.
Σημειώνεται ότι σχεδιάζεται, σε συνεργασία με την ΡΑΕΕΥ, να μπορεί να ενημερώνεται και για τις τιμές των τιμολογίων ρεύματος.
Πάντως, η ανανεωμένη πλατφόρμα του e-katanalotis θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως και η διαφημιστική εκστρατεία για να ενημερωθούν σχετικά οι καταναλωτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης