Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Παρέμβαση Putin για Μέση Ανατολή - Συνέστησε αυτοσυγκράτηση σε όλες τις πλευρές - Συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ιράν

Ρωσία: Παρέμβαση Putin για Μέση Ανατολή - Συνέστησε αυτοσυγκράτηση σε όλες τις πλευρές - Συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ιράν
Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα του ώστε όλες οι μεριές να επιδείξουν εύλογο βαθμό αυτοσυγκράτησης για να αποφευχθεί μια νέα περίοδος εντάσεων
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin και ο Ιρανός ομόλογός του, Ebrahim Raisi, συζήτησαν τις ανησυχητικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα 16/4, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Την 1η Απριλίου, το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στο προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό και στις 13 Απριλίου, η Τεχεράνη εκτόξευσε πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη προς το εβραϊκό κράτος αφού προειδοποίησε τους περιφερειακούς παίκτες.
Ακολούθως, η Τεχεράνη ξεκαθάρισε ότι είχε στοχεύσει μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
«Ο Vladimir Putin εξέφρασε την ελπίδα του ώστε όλες οι μεριές να επιδείξουν εύλογο βαθμό αυτοσυγκράτησης για να αποφευχθεί μια νέα περίοδος εντάσεων που μπορεί να προκαλέσει καταστροφικές συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Ιρανός ηγέτης τόνισε από την πλευρά του ότι η δράση του Ιράν ήταν περιορισμένη, διαβεβαιώνοντας τον Ρωσο πρόεδρο ότι η Τεχεράνη «δεν επιδιώκει να κλιμακώσει περαιτέρω τις εντάσεις».
Προηγοιυμένως, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μεγάλη Βρετανία, το Τελ Αβίβ μπόρεσαν από κοινού να εξουδετερώσουν το 99% των σχεδόν 300 βλημάτων που εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ.
Ωστόσο, αν και η Τεχεράνη κατέστησε σαφές ότι δεν σχεδίαζε περαιτέρω ενέργειες μετά την επίθεση της 13ης Απριλίου, το εβραϊκό κράτος προανήγγειλε ότι προετοιμάζει μια σκληρή απάντηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης