Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή

Χρηματιστήριο: Μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή
Ελλάκτωρ και Lamda αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο λόγω αποτελεσμάτων
Σχετικά Άρθρα
Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τις αγορές και οι αναλυτές περιμένουν για σήμερα αύξηση της μεταβλητότητας.
Η νέα κλιμάκωση στην περιοχή μειώνει τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου και δεν αποκλείεται η ελληνική αγορά σήμερα να ξεκινήσει με απώλειες.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Ελλάκτωρ μετά τα αποτελέσματα που δημοσίευσε και την προοπτική επιστροφής κεφαλαίου και η Lamda μετά τα όσα ανέφερε η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη για την αξία του Ελληνικού και την αποτίμηση της εταιρείας στο Χ.Α.
Οι μετοχές της Παπουτσάνης διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,04 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Equities
Η αγορά δείχνει ότι ετοιμάζεται για αρνητικό άνοιγμα σήμερα, σε αντιστοιχία με τις αγορές της Ευρώπης, καθώς το θετικό momentum υποχωρεί ως αποτέλεσμα της νέας έντασης στη Μέση Ανατολή.

Optima Bank
Περιμένουμε πως η διάθεση για αποφυγή ρίσκου θα επικρατήσει σήμερα στο Χρηματιστήριο, οδηγούμενη από τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Beta
Η χειροτέρευση των γεωπολιτικών συνθηκών στη Μέση Ανατολή ίσως αυξήσει τη μεταβλητότητα στη σημερινή συνεδρίαση. Σημειώνεται πως τα συμβόλαια σειράς Απριλίου λήγουν σήμερα.

Κύκλος
Η Aloumyl ανακοινώνει τα αποτελέσματά της για το 2023 ενώ λήγουν τα ΣΜΕ του τρέχοντα μήνα. Το βράδυ η S&P ανακοινώνει την έκθεσή της για την πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας. Οι αγοραστές αναθάρρησαν και μετά από πολύωρη πολιορκία πέτυχαν στις δημοπρασίες να υπερβούν την αντίσταση των 1379 μονάδων αποτελώντας την σημαντικότερη τεχνική εξέλιξη της συνεδρίασης.

Depolas
Αντέδρασε ανοδικά χθες ο ΓΔΧΑ προσεγγίζοντας εκ νέου το ευαίσθητο επίπεδο των 1380 μονάδων. Θετικά πρόσημα κυριάρχησαν και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ με μικρές απώλειες έκλεισαν οι μετοχές στις ΗΠΑ. Σήμερα, ωστόσο τον πρώτο λόγο θα έχουν τα γεωπολιτικά μετά και το χτύπημα απάντηση του Ισραήλ. Η κατάσταση αξιολογείται, αλλά σίγουρα η προβλεψιμότητα γεγονότων και αγορών μειώνεται δραστικά σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου απαιτείται σύνεση και ψυχραιμία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η S&P Global Ratings υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση του Ισραήλ από ΑΑ- σε Α+, ενώ οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες περίπου σήμερα το πρωί. Νομοτελειακά, το ΧΑ δεν θα μείνει ανεπηρέαστο, αλλά οι όποιες κινήσεις θα πρέπει να είναι απόρροια στρατηγικής και όχι πανικού. Χωρίς σημαντικά μάκρο πορευόμαστε σήμερα, ενώ εταιρικά αποτελέσματα με βαρύτητα θα έχουμε από Procter & Gamble.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης