Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Focus στα αποτελέσματα – Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές

Χρηματιστήριο: Focus στα αποτελέσματα – Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές
Coca Cola και Τράπεζα Πειραιώς θα βρεθούν στο επίκεντρο λόγω ενημερώσεων για την πορεία του πρώτου τριμήνου.
Σχετικά Άρθρα
Τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που δημοσιεύονται από τις μεγάλες εταιρείες θα τραβήξουν τα βλέμματα των επενδυτών.
Επίσης σήμερα ολοκληρώνεται η περίοδος δημοσίευσης αποτελεσμάτων χρήσης 2023.
Η Coca Cola ανακοίνωσε πως είχε οργανική αύξηση εσόδων 12,6% στο πρώτο τρίμηνο και η διοίκηση ανέφερε πως αν και το 2024 έχει αρκετές προκλήσεις ξεκίνησε δυνατά για τον όμιλο. Έτσι επιβεβαίωσε τις κατευθυντήριες γραμμές που έχει δώσει για το 2024 δηλαδή οργανική ανάπτυξη εσόδων 6-7% και αύξηση λειτουργικών κερδών σε εύρος από 3% έως 9%.
Πριν το άνοιγμα δημοσιεύει αποτελέσματα και η Τράπεζα Πειραιώς και αύριο η Εθνική Τράπεζα για το πρώτο τρίμηνο.
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή επίσης θα βρεθούν στο επίκεντρο λόγω αποτελεσμάτων χρήσης 2023.
Από μικρότερες εταιρείες βλέμματα θα τραβήξει η Austriacard λόγω του placement του 15% των μετοχών που έγινε χθες και σύμφωνα με πληροφορίες οι μετοχές θα διατεθούν στα 6 ευρώ ανά μετοχή όπως είχε μεταδώσει το ΒΝ.
Σημειώνεται πως αύριο η χρηματιστηριακή αγορά είναι κλειστή.

Eurobank Equities

Οι αγορές δείχνουν διάθεση για συσσώρευση λόγω της μικρότερης χρηματιστηριακής εβδομάδες από τις αργίες ενώ οι επενδυτές περιμένουν και τις ανακοινώσεις της FED αύριο για τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής.

Piraeus Securities
Για τη σημερινή συνεδρίαση περιμένουμε η αγορά να εστιάσει στα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς που δημοσιεύονται πριν το άνοιγμα ενώ τα νούμερα της Coca Cola ήταν ανάλογα των εκτιμήσεων και η διοίκηση διατηρεί τις εκτιμήσεις που έχει κάνει.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί σήμερα με την Coca Cola, την Τράπεζα Πειραιώς, τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την Τέρνα Ενεργειακή να είναι στο επίκεντρο.

Βeta
Σήμερα ολοκληρώνεται η προθεσμία δημοσίευσης αποτελεσμάτων χρήσης 2023, ωστόσο οι ενημερώσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2024 και τα νέα δεδομένα θα διατηρήσουν το επιλεκτικό ενδιαφέρον. Η Τράπεζα Πειραιώς και η Coca Cola δημοσιεύουν ενημερώσεις πριν το άνοιγμα της αγοράς και έχουν τηλεδιασκέψεις μετά για την ενημέρωση των αναλυτών, ενώ η Εθνική θα ανακοινώσει αύριο. Σήμερα είναι η τελευταία συνεδρίασης του Απριλίου και μέχρι στιγμής ο Γ.Δ. έχει ενισχυθεί 2,33%. Σημειώνεται πως αύριο το χρηματιστήριο θα είναι κλειστό.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης