Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Με αλόγιστα «πυροτεχνήματα» το Ισραήλ θέλει να στρέψει την προσοχή μακριά από τις θηριωδίες στη Γάζα

Ιράν: Με αλόγιστα «πυροτεχνήματα» το Ισραήλ θέλει να στρέψει την προσοχή μακριά από τις θηριωδίες στη Γάζα
«Η γενοκτονία συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς στη Γάζα», δήλωσε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν
Ο ανώτερος διπλωμάτης και πρώην υπουργός εξωτερικών του Ιράν Mohammad Javad Zarif καταδίκασε τα «αλόγιστα πυροτεχνήματα» που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Isfahan του Ιράν, προτρέποντας τους παγκόσμιους ηγέτες να επικεντρωθούν στον «τερματισμό των ισραηλινών παραβάσεων» στον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Γάζα.
Εδικότερα, σε μια δήλωση που δημοσιίευσε στο X, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ιράν υποστήριξε ότι τίποτα δεν πρέπει να εκτρέπει τη διεθνή κοινή γνώμη από τις «θηριωδίες του Ισραήλ».
«Η γενοκτονία συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς στη Γάζα», δήλωσε ο επικεφαλής Ιρανός διαπραγματευτής της αποτυχημένης πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με τις ΗΠΑ και τις παγκόσμιες δυνάμεις.
Επέκρινε επίσης το βέτο των ΗΠΑ στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ, λέγοντας ότι ήταν «προφανώς ένα βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση».


Ο Zarif επεσήμανε, επίσης, ότι η αποτυχία του Συμβουλίου να καταδικάσει το χτύπημα της 1ης Απριλίου στις ιρανικές διπλωματικές εγκαταστάσεις στη Συρία ανάγκασε το Ιράν να επικαλεστεί το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα, αναφερόμενος στην επίθεση της 13ης Απριλίου στο Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης