Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος στην Ευρώπη: Τα ρωσικά MiG-31 μπορούν να στοχεύσουν απευθείας βάσεις του ΝΑΤΟ - Kinzhal με... bonus εναέριο ανεφοδιασμό

Τρόμος στην Ευρώπη: Τα ρωσικά MiG-31 μπορούν να στοχεύσουν απευθείας βάσεις του ΝΑΤΟ - Kinzhal με... bonus εναέριο ανεφοδιασμό
Τις τελευταίες δεκαετίες το αεροσκάφος λαμβάνει αρκετά σημαντικές αναβαθμίσεις, με τον εναέριο ανεφοδιασμό να είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη
Σχετικά Άρθρα
Κρύος ιδρώτας λούζει την Ευρώπη και τη Δύση εν συνόλω από τη συνεχή αναβάθμιση της ρωσικής αεροπορίας.
Η τελευταία εξέλιξη έρχεται από το μαχητικό MiG-31I των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων καθώς ήδη το MiG-31 Foxhound, έλαβε μια βασική αναβάθμιση που θα επιτρέψει τον ανεφοδιασμό του αεροσκάφους στον αέρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το πρακτορείο ειδήσεων TASS, το μαχητικό αεροσκάφος MiG-31I έχει τροποποιηθεί και εξοπλιστεί με μηχανισμό εναέριου ανεφοδιασμού για να επεκτείνει την ακτίνα μάχης του.
«Τα μαχητικά MiG-I της ρωσικής αεροπορίας μεγάλης εμβέλειας απέκτησαν τη δυνατότητα να ανεφοδιαστούν με καύσιμα στον αέρα και να αυξήσουν την απόσταση εμπλοκής μάχης», αποκάλυψε ανώνυμος αξιωματούχος σύμφωνα με το δημοσίευμα. Ωστόσο, το TASS δεν έχει λάβει επίσημη επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας.
Το Mikoyan MiG-31 (ονομασία αναφοράς του ΝΑΤΟ Foxhound), που χαρακτηρίστηκε ως το «γρηγορότερο» επιχειρησιακό μαχητικό αεροσκάφος στον κόσμο, βρίσκεται σε υπηρεσία για περισσότερα από 40 χρόνια.
Τις τελευταίες δεκαετίες το αεροσκάφος λαμβάνει αρκετά σημαντικές αναβαθμίσεις, με τον εναέριο ανεφοδιασμό να είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη.
Η παραλλαγή MiG-31I είναι ήδη μια εξαιρετικά εκσυγχρονισμένη παραλλαγή του Foxhound.

Οι διαφορές του MiG-31I

Αν και συχνά συγχέεται με το MiG-K, το MiG-31I έχει «διαφορετικούς κινητήρες, αεροηλεκτρονικά και βλήματα» από την παραλλαγή MiG-K.
Το MiG-31K είναι γνωστός, ως φορέας του υπερηχητικού αεροβαλλιστικού πυραύλου Kinzhal.
MiG-31-I.webp
Τα περίφημα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου MiG-31 αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής αποτροπής των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και ο εξοπλισμός τους με πυραυλικά συστήματα Kinzhal, τα έχει καταστήσει μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Το μήνυμα... σε Ευρώπη

Ο παρατηρητής του ρωσικού στρατιωτικού σμηναγού Vijainder K. Thakur σχολίασε τις εξελίξεις: «Επιχειρησιακά, το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης θα είναι πλέον επιρρεπές στις επιθέσεις Kinzhal. Σε ό,τι αφορά την Ουκρανία, οι AFU (Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας) θα πρέπει να βρίσκονται σε κατάσταση υψηλού συναγερμού για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού τα αμερικανικά/ΝΑΤΟικά AWACS τους προειδοποιήσουν για την απογείωση MiG-31I».
Αν και οι λεπτομέρειες για το αεροσκάφος είναι εξαιρετικά σπάνιες, το μαχητικό πιστεύεται ότι διαθέτει ηλεκτρονικά συστήματα που ενισχύουν τα χαρακτηριστικά και τις πτητικές του ικανότητες.
Επιπλέον, το αεροσκάφος διαθέτει ηλεκτρονικό σύστημα τηλεχειρισμού και ενσωματωμένους υπολογιστές που ευθυγραμμίζουν αυτόματα το αεροσκάφος με την επιθυμητή τροχιά και εκτοξεύουν έναν υπερηχητικό πύραυλο την προκαθορισμένη στιγμή.
GLZaULEasAAiDJ1.jpg

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης