Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Το Kharkiv είναι στόχος της Ρωσίας θα αποτελέσει μέρος της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Το Kharkiv είναι στόχος της Ρωσίας θα αποτελέσει μέρος της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης
Ο Sergei Lavrov δήλωσε  ότι η πόλη του Kharkiv «διαδραματίζει σημαντικό ρόλο» στην ιδέα του Ρώσου προέδρου να δημιουργήσει μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στην Ουκρανία για την προστασία των ρωσικών συνοριακών οικισμών από Ουκρανικά χτυπήματα
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ,Sergei Lavrov, σηματοδότησε την πρόθεση της Ρωσίας να καταλάβει την πόλη του Kharkiv σε μια μελλοντική σημαντική ρωσική επιθετική επιχείρηση.
To Kharkiv είναι ρωσικός επιχειρησιακός στόχος μετά τις πρόσφατες ουκρανικές προειδοποιήσεις ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να επιχειρήσουν να καταλάβουν την πόλη ξεκινώντας το καλοκαίρι του 2024.
Ο Sergei Lavrov δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας ραδιοφωνικής συνέντευξης ότι η πόλη του Kharkiv «διαδραματίζει σημαντικό ρόλο» στην ιδέα του Ρώσου προέδρου να δημιουργήσει μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στην Ουκρανία για την προστασία των ρωσικών συνοριακών οικισμών από Ουκρανικά χτυπήματα.
Ο Sergei Lavrov δήλωσε ότι ο Putin έχει δηλώσει πολύ ξεκάθαρα ότι οι ρωσικές δυνάμεις πρέπει να ωθήσουν την πρώτη γραμμή αρκετά μακριά στην Ουκρανία – την οποία ο Sergei Lavrov προσδιορίζει στην Περιφέρεια του Kharkiv.
Ο Sergei Lavrov δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση για το πού θα πάνε οι ρωσικές δυνάμεις μετά τη δημιουργία μιας «υγειονομικής ζώνης», ότι οι ρωσικές αρχές είναι «απόλυτα πεπεισμένες» για την ανάγκη να συνεχιστεί ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.
Οι παρατηρήσεις του Sergei Lavrov υποδηλώνουν ότι η Ρωσία πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει την ιδέα μιας συνεχώς μεταβαλλόμενης αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης για να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία δεν θα επιτεθεί ξανά στις παραμεθόριες Ρωσικές πόλεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης