Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μαρίνα Πόρτο Χέλι: Ουσιαστική ανάπτυξη το 2023 – Θετικές προοπτικές σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα

Μαρίνα Πόρτο Χέλι: Ουσιαστική ανάπτυξη το 2023 – Θετικές προοπτικές σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα
791 σκάφη ελλιμενίστηκαν το 2023 - Προβλεπόμενη ανάπτυξη 29,1% το 2024
Σχετικά Άρθρα
Με υψηλά ποσοστά πληρότητας και αυξημένη δραστηριότητα ολοκληρώθηκε η χρήση 2023 για τη Μαρίνα Πόρτο Χέλι.
Ο μήνας με τη μεγαλύτερη πληρότητα ήταν ο Αύγουστος, καθώς άγγιξε το 96,3%, με τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο να ακολουθούν με ποσοστά 87,8% και 76,4%, αντίστοιχα. Ανοδική πορεία στην πληρότητα καταγράφηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Συνολικά, το 2023 ελλιμενίστηκαν με υψηλή διάρκεια παραμονής (άνω των 30 ημερών) 791 επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, καταγράφοντας αύξηση 81,4%.
Οι επιδόσεις αυτές «μεταφράστηκαν» σε αύξηση εσόδων κατά 46,2%, με τη Μαρίνα Πόρτο Χέλι να προσδοκά ρυθμό ανάπτυξης για το 2024 της τάξεως του 29,1%.
Η Μαρίνα Πόρτο Χέλι, η πιο σύγχρονη μαρίνα στον Αργοσαρωνικό κόλπο, διακρίνεται για τις φιλικές προς το περιβάλλον εγκαταστάσεις και τις υποστηρικτικές υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν μια ποικιλία από εύκολες και ασφαλείς επιλογές για ελλιμενισμό σκαφών. Συγκεκριμένα, προσφέρονται τέσσερις επιλογές ελλιμενισμού, προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε σκάφους και ιδιοκτήτη, με δυνατότητα συνολικού ελλιμενισμού έως 149 σκαφών.
Ο Ζαχαρίας Κιάφφας, γενικός διευθυντής της Μαρίνας Πόρτο Χέλι, με αφορμή τα απολογιστικά στοιχεία του 2023, ανέφερε σχετικά: «Οι αισιόδοξοι αριθμοί του 2023 αποδεικνύουν την αυξανόμενη προσέλευση νέων σκαφών στη μαρίνα, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και καινοτόμες ενέργειες για το 2024, προκειμένου να καθιερώσουμε τη θέση μας ως ένας ελκυστικός yachting προορισμός στις ελληνικές θάλασσες και ως μια πρωτοποριακή εγκατάσταση σε όλους τους τομείς».
Στο Πόρτο Χέλι, ανατολικά της Αργολίδας στην Πελοπόννησο, η σύγχρονη μαρίνα αποτελεί την ιδανική τοποθεσία για τον ελλιμενισμό ιστιοπλοϊκών και μηχανοκίνητων σκαφών. Ο κλειστός όρμος προσφέρει φυσική προστασία από τα νερά του κόλπου της Αργολίδας, ενώ ο λιμένας της μαρίνας δημιουργεί ένα δεύτερο δακτύλιο ασφάλειας στα σκάφη που καταπλέουν. Ο ευρύχωρος τουριστικός λιμένας μπορεί να φιλοξενήσει 149 ιστιοπλοϊκά και μηχανοκίνητα σκάφη με τρέχον μέγιστο μήκος 55 μέτρων. Στις εγκαταστάσεις παρέχεται ηλεκτροδότηση στα σκάφη έως 125Α, ενώ η μαρίνα έχει κατασκευαστεί με τρόπο απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς τηρείται αυστηρός κώδικας περιβαλλοντικής συμπεριφοράς και η ποιότητα των υδάτων ελέγχεται ώστε να συνάδει με τα κριτήρια που ορίζονται από τους εκάστοτε φορείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης