Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανοί και Πολωνοί στρατηγοί προειδοποιούν: Στην Ουκρανία όλα καταρρέουν – Οι ΗΠΑ έστειλαν κρυφά πυραύλους ATACMS

Αμερικανοί και Πολωνοί στρατηγοί προειδοποιούν: Στην Ουκρανία όλα καταρρέουν – Οι ΗΠΑ έστειλαν κρυφά πυραύλους ATACMS
Ορισμένοι εκτιμούν ότι μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία θα έχουν σκοτωθεί 650.000 Ουκρανοί στρατιώτες - Keith Kellogg (Στρατηγός ΗΠΑ): Όλα καταρρέουν στην Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν παντού
(upd 39) Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι δραματική…
Μπορεί οι ΗΠΑ να ανακοίνωσαν νέο πακέτο στήριξης 61 δισεκ. αλλά τόσο οι αμερικανοί όσο και οι Πολωνοί στρατηγοί ξεκάθαρα προειδοποιούν, στην Ουκρανία όλα καταρρέουν.
Ο έμπειρος αμερικανός Συνταγματάρχης Douglas McGregor επισημαίνει ότι η σύρραξη στην Ουκρανία πλησιάζει στο τέλος της, δεν υπάρχει Ουκρανικός στρατός, όπλα με νεοσύλλεκτους και κατεστραμμένες τις ετοιμοπόλεμες Ουκρανικές Ταξιαρχίες δεν μπορούν να διεξαχθούν μάχες και να σχεδιαστούν τακτικές…
Η άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας… είναι θέμα χρόνου…
Τα 61 δισεκ. θα εξαντληθούν άλλοι 150.000 Ουκρανοί θα σκοτωθούν και θα προστεθούν στους ήδη 500.000 νεκρούς Ουκρανούς από τις 22 Φεβρουαρίου 2022 έως τις 23 Απριλίου 2024.
Ορισμένοι εκτιμούν ότι μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία θα έχουν σκοτωθεί 650.000 Ουκρανοί στρατιώτες

Η κατάσταση στο μέτωπο ειδικά στις θερμές ζώνες Chasiv Yar και Avdiivka είναι δραματικές για τους Ουκρανούς
Ο υπουργός άμυνας της Ρωσίας Sergei Shoigu πάντως προειδοποιεί ότι οι ρωσικές δυνάμεις σύντομα θα μεγιστοποιήσουν το σχέδιο κρούσης που σημαίνει ότι ετοιμάζουν την μεγάλη αντεπίθεση.
Εν τω μεταξύ αποκαλύπτεται πως οι ΗΠΑ έστειλαν κρυφά πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία τον Απρίλιο 2024.

Αποκάλυψη: Οι ΗΠΑ έστειλαν κρυφά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS τον Απρίλιο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden έδωσε αθόρυβα εντολή στην ομάδα εθνικής ασφαλείας του να παράσχει το Τακτικό Πυραυλικό Σύστημα Στρατού μεγάλης εμβέλειας (ATACMS) στην Ουκρανία ως μέρος του πακέτου βοήθειας για την ασφάλεια που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο 2024,
δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου στο Sputnik την Τετάρτη (24/4/2024).
«Ναι, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν στην Ουκρανία ATACMS μεγάλης εμβέλειας υπό την οδηγία του προέδρου», είπε ο εκπρόσωπος.
«Ο Biden έδωσε αθόρυβα εντολή στην ομάδα εθνικής ασφάλειας να στείλει ATACMS στην Ουκρανία για χρήση εντός ουκρανικού κυρίαρχου εδάφους τον Φεβρουάριο.
Θεωρούνται μέρος του πακέτου στρατιωτικής βοήθειας που ανακοινώσαμε στις 12 Μαρτίου και οι πύραυλοι έφτασαν στην Ουκρανία αυτόν τον μήνα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν διακριτικές σχετικά με την προμήθεια του ATACMS εκείνη την εποχή προκειμένου να διατηρηθεί η επιχειρησιακή ασφάλεια για την Ουκρανία», είπε ο εκπρόσωπος.
Το Κρεμλίνο έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα για τις παραδόσεις όπλων της Δύσης στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι απλώς παρατείνουν τη σύγκρουση, προκαλώντας περισσότερα θύματα μεταξύ των Ουκρανών.

Το State Department επιβεβαιώνει: Υπό άκρα μυστικότητα στείλαμε πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ παρείχαν στην Ουκρανία τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS κατόπιν εντολής του προέδρου Joe Biden χωρίς να το ανακοινώσουν δημόσια, επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Vedant Patel.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν στην Ουκρανία ATACMS μεγάλης εμβέλειας υπό τις οδηγίες του Προέδρου.
Αυτός έδωσε κρυφά εντολή στην ομάδα εθνικής ασφάλειας να στείλει τους ATACMS στην Ουκρανία για χρήση εντός ουκρανικού κυρίαρχου εδάφους τον Φεβρουάριο», δήλωσε ο Patel.

Zakharova: Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τη σύνοδο της Ελβετίας ως προπέτασμα καπνού για να στείλουν ATACMS στην Ουκρανία

Η μυστική αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS στην Ουκρανία έδειξε ότι η Ουάσιγκτον σχεδίαζε να στρέψει την προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας στη Σύνοδο της Ελβετίας για τη «φόρμουλα Zelensky», προκειμένου να ενισχύσει ταυτόχρονα το τρομοκρατικό καθεστώς του Κιέβου, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Η Zakharova έγραψε στο κανάλι της στο Telegram ότι οι Αμερικανοί έστειλαν κρυφά στην Ουκρανία τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS με φόντο «τις ενοχλητικές προσπάθειες των Αγγλοσάξωνων και του καθεστώτος του Κιέβου να ξεγελάσουν την παγκόσμια κοινότητα σε κάποιου είδους συνέδριο με βάση τη φόρμουλα του Zelensky».
«Η πλειοψηφία του κόσμου πρέπει να ξέρει τι κόλπα κρύβουν οι Αμερικανοί στην τσέπη τους.

Τα νέα όπλα των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αποστέλλει άμεσα στο καθεστώς Zelensky το πρώτο υπο-πακέτο όπλων και εξοπλισμού ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, το οποίο αναμένεται να καταφθάσει τις επόμενες ώρες στο Κίεβο, καθώς ο πρόεδρος Biden έδωσε, με την υπογραφή του σχετικού προεδρικού διατάγματος, την έγκριση για συνολική αμυντική στήριξη σε Ουκρανία και Ισραήλ
Μάλιστα, το Πεντάγωνο με επίσημο ανακοινωθέν του προσδιορίζει τα είδη των εξοπλισμών που θα μεταφερθούν στο Κίεβο.
Ειδικότερα, το αμερικανικό ΥΠΑΜ γνωστοποιεί ότι το πακέτο στρατιωτικής στήριξης περιέχει αντιαεροπορικούς πυραύλους RIM-7 και πυραύλους αναχαίτισης AIM-9M, καθώς και μαχητικά οχήματα πεζικού Bradley (IFVs), πυρομαχικά για φορητά συστήματα αεράμυνας Stinger, βλήματα για το σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS, πυρομαχικά πυροβολικού διαμετρήματος 155 mm, βλήματα για TOW και αντιαρματικά συστήματα Javelin.
Όπως αποκαλύπτεται από τα έγγραφα που δημοσίευσε το Πεντάγωνο, στις προμήθειες που θα κατευθυνθούν στο Κίεβο, πλήν των προαναφερθέντων, θα περιληφθούν ακόμα περισσότερα πυρομαχικά διασποράς, τα οποία έχουν απαγορευθεί από πληθώρα διεθνών οργανισμών, λόγω της ανήκεστου ζημιάς που προκαλούν στον άμαχο πληθυσμό.

Newsweek: Τα νέα όπλα των ΗΠΑ δεν θα φέρουν τη νίκη στο Κίεβο - Οι Ουκρανοί θα υποχωρήσουν…

Στην παραδοχή ότι τα νέα όπλα και ο στρατιωτικός εξοπλισμός που θα στείλουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους το επόμενο διάστημα στην Ουκρανία δεν πρόκειται να αλλάξουν τις ισορροπίες στο μέτωπο προχωρά το αμερικανικό περιοδικό Newsweek, το οποίο αναφέρει ότι τις εβδομάδες που ακολουθούν, ο ουκρανικός στρατός θα πρέπει να υποχωρήσει σε πιο ασφαλείς θέσεις.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα νέα όπλα που θα παραλάβουν οι Ουκρανοί, δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα άλλο, παρά … να επιβραδύνουν για λίγο τους Ρώσους.
«Τις επόμενες εβδομάδες, η Ουκρανία πιθανότατα θα πρέπει να υποχωρήσει σε πιο ασφαλείς θέσεις» υποστηρίζει ο Zev Faintukh, ανώτερος αναλυτής πληροφοριών στην Global Guardian, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Όπως λέει, ακόμη και αν εμφανιστούν νέα συστήματα αεράμυνας στο μέτωπο, θα βοηθήσουν μόνο τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να επιβραδύνουν την προέλαση του ρωσικού στρατού, ενώ για την επανέναρξη επιθετικών επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας, η Ουκρανία θα χρειαστεί πρόσθετους οικονομικούς πόρους.
Αλλά και ο Ουκρανός αναλυτής, Viktor Kovalenko επισημαίνει ότι αν και το νέο στρατιωτικό πακέτο των ΗΠΑ θα βοηθήσει τους Ουκρανούς, αυτό δεν πρόκειται να φέρει τη νίκη του Κιέβου πιο κοντά.
Όπως τονίζει, η βασική αιτία για αυτό είναι η έλλειψη προσωπικού καθώς οι Ουκρανοί δεν μπορούν να διεξάγουν ενεργές επιχειρήσεις μάχης.

Παραδοχή Sullivan (Εθνική Ασφάλεια ΗΠΑ): Παρά την επανέναρξη της στρατιωτικής βοήθειας η Ρωσία μπορεί να πετύχει νέα εδαφικά κέρδη στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ προβλέπουν νέα εδαφικά κέρδη για τη Ρωσία στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες.
Οι ΗΠΑ παραδέχονται την πιθανότητα νέων ρωσικών τακτικών επιτυχιών τις επόμενες εβδομάδες, παρά την επανέναρξη των αμερικανικών προμηθειών όπλων, δήλωσε ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Jake Sullivan.
«Αν και η σημερινή ανακοίνωση είναι καλά νέα για την Ουκρανία, εξακολουθεί να βρίσκεται υπό έντονη πίεση στο πεδίο της μάχης.
Φαίνεται βεβαίως πιθανό ότι η Ρωσία θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα εδαφικά κέρδη τις επόμενες εβδομάδες», είπε σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου.
Η εξάμηνη καθυστέρηση στη χορήγηση βοήθειας 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια μέρους των εδαφών της, συμπεριλαμβανομένου του χωριού Avdiivka, πρόσθεσε ο Sullivan.

Antonov (Ρώσος πρέσβης - ΗΠΑ): Τα αμερικανικά όπλα δεν θα σώσουν τον Zelensky – Καίγονται και θα καούν από τον ρωσικό στρατό

Οι ΗΠΑ με την απόφασή τους να επαναλάβουν τις αποστολές όπλων καταδικάζουν την Ουκρανία, την οποία χρησιμοποιούν ως πολιορκητικό κριό κατά της Ρωσίας, υποστήριξε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον, Anatoly Antonov.
«Η Αμερική έκανε την επιλογή της υπέρ του πολέμου. Πήρε το μέρος του κακού και υποστήριξε τον φασισμό.
Προς όφελος του άπληστου στρατιωτικού-βιομηχανικού συμπλέγματος της, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θυσιάζει ζωές απλών ανθρώπων.
Με την απόφασή τους, οι Ουκρανοί πολιτικοί ουσιαστικά καταδικάζουν ολόκληρο το κράτος, το οποίο χρησιμοποιούν ως πολιορκητικό κριό κατά της Ρωσίας», είπε ο Antonov σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για τη στρατιωτική βοήθεια, που υπεγράφη από τον Biden και το οποίο περιλαμβάνει αποστολές όπλων για την Ουκρανία.
«Η αμερικανική βοήθεια δεν θα σώσει τον Zelensky.
Νέα όπλα θα καταστραφούν και οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης θα επιτευχθούν», σημείωσε ο Antonov.
Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, «η ξεδιάντροπη στάση των αμερικανικών αρχών είναι εντυπωσιακή».
«Μιλούν για την ανάγκη να αντληθεί το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου με όπλα εδώ.
Είναι έτοιμοι να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους Ουκρανούς και Ρώσους με όπλα αμερικανικής κατασκευής.
Στο τέλος, θέλουν να σώσουν τον κόσμο, με βάση τους αμερικανικούς κανόνες για την ενίσχυση του συστήματος κυριαρχίας των δυτικών χωρών στον κόσμο.
Ο Antonov προειδοποίησε ότι «τα στρατιωτικά φορτία των ΗΠΑ και των δορυφόρων τους έχουν καεί, καίγονται και θα καούν από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις».

American Conservative: Ποιες 5 ανάγκες της Ουκρανίας δεν καλύπτει η βοήθεια των ΗΠΑ – Καμία νίκη για το Κίεβο

Η νέα στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, δεν θα οδηγήσει το Κίεβο στη νίκη αναφέρει δημοσίευμα του American Conservative κατόπιν της έγκρισης του πακέτου ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Κογκρέσο.
«Υπάρχουν πέντε πράγματα που το πακέτο βοήθειας δεν θα δώσει στην Ουκρανία.
Δεν θα της προσφέρει αρκετά χρήματα.
Δεν θα της προσφέρει τα απαραίτητα όπλα και δεν θα της παραδώσει έγκαιρα.
Δεν θα της προσφέρει ακόμα τα στρατεύματα που τόσο απεγνωσμένα έχει ανάγκη.
Και δεν θα της προσφέρει τη νίκη» υποστηρίζει το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται τον αναλυτή Nikolai Petro από το πανεπιστήμιο του Rhode Island, ο οποίος λέει ότι τα 61 δις των ΗΠΑ δεν πρόκειται να αλλάξουν το αποτέλεσμα του πολέμου.
«Για να αλλάξει το αποτέλεσμα του πολέμου, χρειάζονται πολύ, πολύ περισσότερα χρήματα» επισημαίνει ο Αμερικάνος αναλυτής, τη στιγμή που το American Conservative αναφέρει πως τα επόμενα πακέτα βοήθειας των ΗΠΑ αναμένεται να είναι πολύ μικρότερα.

Ακόμα και να δοθούν χρήματα…

Αλλά ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, δηλαδή στην περίπτωση που δοθούν ακόμα περισσότερα χρήματα, επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν όπλα… να αγοραστούν.
«Ακόμη και αν λάβουν αυτά τα χρήματα, δεν θα έχουν τον απαραίτητο αριθμό βλημάτων πυροβολικού, πυραύλων αναχαίτισης για την αεράμυνα.
Δεν θα είναι δυνατή η παραγωγή βλημάτων πυροβολικού γρηγορότερα από ό,τι κάνουμε τώρα: αυτό είναι ζήτημα φυσικών δυνατοτήτων, απλά δεν μπορούμε να το κάνουμε» τόνισε ο απόστρατος Αμερικάνος αντισυνταγματάρχης, Daniel Davis.
Σύμφωνα με τον Alexander Hill, καθηγητή στρατιωτικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι, η νέα αμερικανική βοήθεια θα προκαλέσει νέα αιματοχυσία στην Ουκρανία.
Όπως λέει, αυτό που πραγματικά μπορούν να κάνουν οι Αμερικάνοι για να βοηθήσουν τους Ουκρανούς, είναι να προωθήσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις που θα περιλαμβάνουν όχι μόνο το εδαφικό ζήτημα αλλά και τη μελλοντική φύση της Ουκρανίας με το ΝΑΤΟ με στόχο τη διασφάλιση μιας διαρκούς και μόνιμης ειρήνης.


Jens Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Δεν θέλουμε πόλεμο με την Ρωσία αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία δεν θα επιτεθεί

Το ΝΑΤΟ δεν αναζητά σύγκρουση με τη Ρωσία, αλλά θα εξασφαλίσει την ασφάλεια των συμμάχων, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του οργανισμού Jens Stoltenberg, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Πολωνία.
«Δεν αναζητούμε σύγκρουση με τη Ρωσία, αλλά θα διασφαλίσουμε την ασφάλεια των λαών μας».
Από την άποψη αυτή, ο Γενικός Γραμματέας σημείωσε ότι οι σύμμαχοι «πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας», η οποία δεσμεύτηκε προηγουμένως να δαπανήσει το 2,5% του ΑΕΠ για την άμυνα έως το 2030.
Πρόσφατα, οι ιδέες για μια άμεση ένοπλη σύγκρουση μεταξύ της συμμαχίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας ακούγονται όλο και περισσότερο στη Δύση.
Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα σημειώσει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία δεν αποτελεί απειλή, δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν θα αγνοήσει ενέργειες που είναι δυνητικά επικίνδυνες για τα συμφέροντά της.
Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια, η Ρωσική Ομοσπονδία έχει σημειώσει πρωτοφανή δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα δυτικά της σύνορα.
Η συμμαχία επεκτείνει τις πρωτοβουλίες και την αποκαλεί «αναστολή της ρωσικής επιθετικότητας».

Sergei Shoigu (Υπουργός Άμυνας Ρωσίας): Οι Ρωσικές δυνάμεις σε τρία μέτωπα έχουν σημειώσει επιτυχίες – Η πίεση θα αυξηθεί

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu τόνισε ότι οι συνεχιζόμενες ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην πόλη Chasiv Yar, Avdiivka και Donetsk έχουν αποφέρει σημαντικά κέρδη…
Ωστόσο προανήγγειλε την πρόθεση της Ρωσίας να εντείνει την εκστρατεία κρούσης για να διαταράξει την ουκρανική επιμελητεία.
Ο Sergei Shoigu μίλησε στο κολέγιο του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας (MoD) στις 23 Απριλίου και επικεντρώθηκε στην πρόσφατα διεκδικούμενη από τη Ρωσία κατάληψη των Bohdanivka (βορειοανατολικά του Chasiv Yar), Pervomaiske (νοτιοδυτικά της Avdiivka) και Novomykhailivka (νοτιοδυτικά της πόλης Donetsk).
Οι Ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει σημαντικά κέρδη βορειοδυτικά της Avdiivka κοντά στο Berdychi και δυτικά της πόλης Donetsk κοντά στο Heorhiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα εντείνουν τις συνεχιζόμενες επιθετικές επιχειρήσεις τις επόμενες εβδομάδες για να εκμεταλλευτούν τις ελλείψεις των Ουκρανών σε όπλα και πυρομαχικά…
Η εστίαση του Shoigu στις ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Chasiv Yar, δυτικά της Avdiivka, και δυτικά και νοτιοδυτικά της πόλης Donetsk δείχνει περαιτέρω ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα εντείνουν τις επιθέσεις σε αυτές τις περιοχές, όπου οι ρωσικές δυνάμεις δίνουν επί του παρόντος προτεραιότητα σε ευρύτερες επιθετικές επιχειρήσεις, αντί αλλού κατά μήκος του μετώπου.
Ο Sergei Shoigu ανακοίνωσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα εντείνουν τα χτυπήματα εναντίον ουκρανικών κέντρων υλικοτεχνικής υποστήριξης και εγκαταστάσεων αποθήκευσης όπλων που παρέχονται από τη Δύση.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν στοχεύσει σε μεγάλο βαθμό την ουκρανική ενεργειακή υποδομή κατά τη διάρκεια επιδρομών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών μέχρι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2024, εκμεταλλευόμενοι τις ήδη υποβαθμισμένες δυνατότητες αεράμυνας της Ουκρανίας
Οι ρωσικές δυνάμεις στόχευσαν έντονα τις ουκρανικές μεταφορικές υποδομές στην Περιφέρεια Dnipropetrovsk στις 19 Απριλίου, και οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να σκοπεύουν να επαναλάβουν και να επεκτείνουν αυτές τις επιδρομές τις επόμενες εβδομάδες για να εμποδίσουν τις ουκρανικές επίγειες γραμμές επικοινωνίας (GLOCs).

Keith Kellogg (Στρατηγός ΗΠΑ): Όλα καταρρέουν στην Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν παντού

Ο ρωσικός στρατός προχωρά στο πεδίο της μάχης χρησιμοποιώντας περισσότερους ανθρώπους και εξοπλισμό από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ η κυβέρνηση Biden δεν έχει σχέδιο, δήλωσε ο απόστρατος στρατηγός των ΗΠΑ Keith Kellogg σε συνέντευξή του στο Fox Business.
«Τώρα οι Ρώσοι προχωρούν
Φέρνουν περισσότερους άντρες, περισσότερα πυρομαχικά, περισσότερα τεθωρακισμένα, περισσότερα πυροβόλα από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί και αυτό είναι που πάντα φοβόμουν: όταν πρόκειται για έναν πόλεμο φθοράς, οι Ουκρανοί βρίσκονται σε μειονεκτική κατάσταση», είπε ο Keith Kellogg
Σύμφωνα με τον Keith Kellogg, κοιτάζοντας τον εξοπλισμό που στέλνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία, θα ήθελε κανείς να αναρωτηθεί ποιος είναι ο τελικός στόχος.
Ο Kellogg εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση Biden δεν έχει ένα σαφές σχέδιο σχετικά με αυτό.
Ο στρατηγός Keith Kellogg επέκρινε τις ΗΠΑ για το γεγονός ότι η προεδρία Biden ασχολείται με την Ουκρανία και δεν λύνει το πιο σημαντικό πρόβλημα εθνικής ασφάλειας - το ζήτημα των συνόρων στα νόρια.
«Ο κόσμος καταρρέει.
Και δεν είναι μόνο τα νότια σύνορα.
Κοιτάξτε τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή , τι συμβαίνει στην Άπω Ανατολή, τι συμβαίνει στην Ευρώπη - όλα αυτά είναι σοβαρά προβλήματα, και η αμερικανική ηγεσία απλά παρακολουθεί» τόνισε ο Keith Kellogg.
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν χάσει σχεδόν 500.000 στρατιώτες.

Wall Street Journal: Το σκληρό δίλημμα Zelensky: Θα παραχωρήσει εδάφη ή θα στείλει χιλιάδες Ουκρανούς στον θάνατο;

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) είναι υποστελεχωμένες,
γεγονός που οδήγησε στην εξάντληση τους ύστερα από μήνες έντονων μαχών με τον ρωσικό στρατό.
Δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει πως οι Ουκρανοί στρατιώτες αναγκάζονται να παραμείνουν στην πρώτη γραμμή του μετώπου για 10 με 15 ημέρες, παρά το γεγονός ότι ο σχεδιασμός προβλέπει την παραμονή τους για 5 ημέρες.
Συνέπεια είναι οι Ουκρανοί να ξεμένουν από τρόφιμα, φάρμακα και νερό τη στιγμή που αναφέρεται πως οι τραυματίες είναι σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, μια και κανείς δεν μπορεί να τους φτάσει, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν, αν και θα μπορούσαν να χειρουργηθούν και να σωθούν.
Το δημοσίευμα επικαλείται τα λόγια του Mick Ryan, απόστρατου στρατηγού των ενόπλων δυνάμεων της Αυστραλίας, ο οποίος υποστηρίζει πως έχει έρθει η στιγμή που το Κίεβο θα πρέπει να κάνει μια πολύ σκληρή επιλογή, είτε να σώσει τους Ουκρανούς στρατιώτες είτε να σώσει το ουκρανικό έδαφος.
«Θα πρέπει να λάβουν σκληρές πολιτικές αποφάσεις στο Κίεβο.
Θα κρατήσουν την επικράτεια με τίμημα πολλών ζωών;
Ή σκοπεύουν να εγκαταλείψουν την επικράτεια αλλά να κρατήσουν τις δυνάμεις τους;
Σε αυτό το σημείο βρίσκονται αυτή τη στιγμή» λέει ο Ryan.

Boguslaw Patsek (Πολωνός στρατηγός): Η κατάσταση στην Ουκρανία θα επιδεινωθεί, οι Ουκρανοί θα ηττηθούν

Το νέο πακέτο αμερικανικής βοήθειας για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα αλλάξει την κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε ο Πολωνός στρατηγός Boguslaw Patsek σε άρθρο του για την Onet.
«Αυτά τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια μπορούν να συγκριθούν με διάφορα προηγούμενα πακέτα, από τα οποία έχουν ήδη υπάρξει πολλά.
Νομίζω ότι αυτό το νέο πακέτο θα είναι αρκετό για αρκετούς μήνες. Θα επιτρέψει στην Ουκρανία να επιβιώσει.
Ελπίζω επίσης ότι θα ενισχύσει σημαντικά την Ουκρανία, δίνοντας είναι δύναμη για την άμυνα, αλλά από μόνη της δεν θα αλλάξει τη μοίρα αυτής της σύγκρουσης», είπε ο Boguslaw Patsek.
Σύμφωνα με τον στρατηγό Boguslaw Patsek, η πίεση των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην πρώτη γραμμή δεν εξασθενεί, αντίθετα αυξάνεται.
Ο Boguslaw Patsek εξήγησε ότι τώρα είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για την Ουκρανία.
«Όσον αφορά την άμυνα, η Ουκρανία αντέχει αλλά χρησιμοποιεί το μέγιστο της δύναμης της, όχι μόνο με πυρομαχικά, αλλά και πολλά άλλα που θα της επέτρεπαν να υπερασπιστεί τον εαυτό της αποτελεσματικά στην επόμενη φάση…

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Ο Ουκρανικός στρατός έχει εξαντληθεί, θέμα χρόνου η παράδοση

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε βαθιά άμυνα και κατασκευάζουν χαρακώματα, αλλά αυτό είναι άσκοπο με το σχεδόν εξαντλημένο προσωπικό του στρατού, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, αμερικανός συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Πιστεύω ότι αυτή η σύγκρουση φτάνει σίγουρα στο τέλος της.
Αν δεν υπάρχει ένας στρατός φαντασμάτων που θα αναστηθούν από την θανατική καταδίκη του Zelensky, δεν βλέπω κανέναν να μπορεί να γεμίσει αυτά τα χαρακώματα» τόνισε ο Douglas McGregor.
Ο συνταγματάρχης Douglas McGregor τόνισε ότι ακόμη και αν μία ή περισσότερες χώρες του ΝΑΤΟ έστελναν τα στρατεύματά τους στην Ουκρανία, αυτό δεν θα άλλαζε την κατάσταση στο πεδίο της μάχης λόγω του μικρού αριθμού τους σε σύγκριση την αριθμητική υπεροχή του ρωσικού στρατού στη ζώνη μάχης.
«Ακόμα κι αν τους στέλναμε όλους μαζί, δεν θα είχαμε καν γρατσουνίσει τα ρωσικά στρατεύματα», παραδέχτηκε ο Douglas McGregor.
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας είπε ότι από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν χάσει σχεδόν 500.000 στρατιώτες

Larry Johnson (πρώην CIA): Ορισμένα τάγματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων αρνούνται να εκτελέσουν τις εντολές του Syrsky

Ορισμένα τάγματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας άρχισαν να αρνούνται να εκτελούν εντολές του αρχηγού του Ουκρανικού στρατού Alexander Syrsky, δήλωσε ο Larry Johnson πρώην αναλυτής της CIA.
«Ορισμένες μονάδες μεταφέρθηκαν στο μέτωπο από τον Syrsky, αλλά είπαν: δεν θα πολεμήσουμε, φεύγουμε νομίζω ότι τέτοιες περιπτώσεις θα γίνουν πιο συχνές τις επόμενες εβδομάδες»
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, αυτά τα τάγματα αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για τον Zelensky.
Όταν αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους λόγω απογοήτευσης από τον επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου ή λόγω αποτυχιών στο μέτωπο, η ζωή του μπορεί να κινδυνεύσει.
Ταυτόχρονα, ο Larry Johnson επέστησε την προσοχή στη συνεχιζόμενη προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων, παρά το λασπώδες έδαφος.
Πιστεύει ότι με βελτιωμένες καιρικές συνθήκες απλώς θα εντείνουν την επίθεση σε όλη τη γραμμή του μετώπου.

Forbes: Συστημική… τάση κατάρρευσης Ουκρανών - Τι συνέβη με την 115η μηχανοποιημένη ταξιαρχία

Για μια δυσάρεστη τάση στον ουκρανικό στρατό κάνει λόγο το Forbes, επισημαίνοντας πως πυκνώνουν οι περιπτώσεις κατάρρευσης… ουκρανικών ταξιαρχιών.
«Τα άσχημα νέα είναι ότι όλα όσα συνέβησαν στην 115η μηχανοποιημένη ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων φαίνεται να έχουν συστημικό χαρακτήρα.
Αυτή είναι η δεύτερη ουκρανική μονάδα που καταρρέει στο ανατολικό μέτωπο τις τελευταίες εβδομάδες» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται τον Nikolai Melnik, διοικητή της 47ης ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος υποστήριξε πως αν και η 115η ταξιαρχία έπρεπε να πάρει τη θέση της μονάδας του, «κάτι πήγε στραβά» και μερικά από τα στρατεύματα… τράπηκαν σε φυγή.
Σύμφωνα με το Forbes, η πρώτη ταξιαρχία που απέτυχε ήταν η 67η μηχανοκίνητη ταξιαρχία, η οποία πολεμούσε στο μέτωπο του Chasiv Yar… μέχρι που άρχισαν οι εσωτερικές διαμάχες στο διοικητικό της επιτελείο.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα νέα όπλα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων που αναμένονται στην Ουκρανία, μετά την έγκριση του νέου στρατιωτικού πακέτου βοήθειας από τις ΗΠΑ… θα είναι άχρηστα, εκτός και εάν υπάρξουν αρκετές, οργανωμένες και ξεκούραστες στρατιωτικές μονάδες για να τα χρησιμοποιήσουν.

Foreign Policy: Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει όπλα για τους Ουκρανούς σε διάφορα κράτη της Ευρώπης

Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει στρατιωτικό εξοπλισμό για τον ουκρανικό στρατό σε διάφορα κράτη της Ευρώπης αναφέρει δημοσίευμα του Foreign Policy, το οποίο επικαλείται δηλώσεις της Αμερικανίδας γερουσιαστή και ανώτερου μέλους της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων και Ενόπλων Δυνάμεων, Jeanne Shaheen.
«Η Shaheen υποστήριξε ότι ακόμα και πριν την πραγματοποίηση της ψηφοφορίας στο Κογκρέσο, ο στρατός των ΗΠΑ είχε ήδη τοποθετήσει πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ευρώπη για να επιταχύνει την παράδοση των απαραίτητων προμηθειών στον αποδυναμωμένο ουκρανικό στρατό» τονίζει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με την Αμερικανίδα γερουσιαστή, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν άμεση ανάγκη βοήθειας, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι για κάθε μια οβίδα που ρίχνουν οι Ουκρανοί στρατιώτες, οι Ρώσοι ρίχνουν τουλάχιστον πέντε.
Υπενθυμίζεται πως σήμερα τα ξημερώματα το Κογκρέσο ενέκρινε και επίσημα το πακέτο στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας της Ουκρανίας ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Conversation (ΜΜΕ Αυστραλίας): Είναι ανοησία ότι η Δύση δίνοντας 61 δισεκ. στην Ουκρανία μπορεί να κερδίσει την Ρωσία

Ο Ουκρανικός στρατός δεν θα μπορέσει να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μέτωπο από την Ρωσία μετά την χορήγηση πακέτου στρατιωτικής βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Γερμανός πολιτικός επιστήμονας, καθηγητής διεθνούς ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ Στέφαν Βολφ σε άρθρο για την αυστραλιανή εφημερίδα Conversation.
«Θα μπορούσε αυτό το πακέτο ανακούφισης να είναι κάτι περισσότερο από την απλή καθυστέρηση του αναπόφευκτου;»
Σύμφωνα με την Conversation, η απάντηση σε αυτό το ερώτημα εξαρτάται από την πολιτική βούληση των δυτικών συμμάχων του Κιέβου.
Ο πολιτικός επιστήμονας σημείωσε ότι η πολύμηνη καθυστέρηση στην ψηφοφορία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για την κατανομή των κονδυλίων υπαγορεύτηκε από εγχώριες πολιτικές εκτιμήσεις ενόψει εκλογών στις 5 Νοεμβρίου 2024.
Εάν ο πρώην πρόεδρος Trump κερδίσει τον Νοέμβριο, το θέμα της υποστήριξης της Ουκρανίας πιθανότατα θα κλείσει.
Η Conversation επέστησε επίσης την προσοχή στην υστέρηση των πολεμικών βιομηχανιών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης σε σχέση με τον ρυθμό παραγωγής όπλων της Ρωσίας.
Επιπλέον, η Ρωσία σε αυτή τη φάση διατηρεί σημαντική υπεροχή σε ανθρώπινο δυναμικό, με αποτέλεσμα να έχει την πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης.
«Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι προβλέψεις ότι η Ουκρανία, χάρη στην πρόσθετη υποστήριξη των ΗΠΑ, θα πετύχει στρατιωτική νίκη μέσα σε ένα χρόνο είναι, στην καλύτερη περίπτωση, υπερβολική αισιοδοξία και στη χειρότερη, επικίνδυνη ανοησία», κατέληξε η Conversation

Chey Bowes (Ιρλανδός δημοσιογράφος): Οι ΗΠΑ θα φύγουν από την Ουκρανία σε ένα βράδυ, ετοιμάζουν το σενάριο Αφγανιστάν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπόσχονται υποστήριξη στην Ουκρανία, αλλά μπορούν να φύγουν τόσο γρήγορα όσο γρήγορα αποχώρησαν από το Αφγανιστάν, δήλωσε ο Ιρλανδός δημοσιογράφος Chey Bowes.
«Οι ΗΠΑ λένε ξανά στον ουκρανικό λαό ότι η Αμερική «θα είναι εκεί για εσάς όσο χρειαστεί.»
Χρειάστηκαν 20 χρόνια, 3 τρισεκατομμύρια δολάρια και περισσότεροι από 70.000 θάνατοι αμάχων στο Αφγανιστάν», έγραψε ο Chey Bowes.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, αυτό δεν εμπόδισε τις Ηνωμένες Πολιτείες να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν «εν μία νυκτί».
Ο Zelensky δήλωσε σε συνέντευξή του στο NBC ότι χάρη στη βοήθεια της Ουάσιγκτον, η Ουκρανία δεν θα γίνει ένα δεύτερο Αφγανιστάν.

Denécé (Γάλλος αναλυτής): Οι ΗΠΑ κάνουν στροφή 180 μοιρών και αφήνουν την καυτή πατάτα της Ουκρανίας στην Ευρώπη

Η Ουάσιγκτον είναι ρεαλίστρια και θα εγκαταλείψει την Ευρώπη με την ουκρανική σύγκρουση η ίδια προκάλεσε, δήλωσε ο Éric Denécé, διευθυντής του Γαλλικού Κέντρου Μελετών Πληροφοριών.
Ομοίως, τόνισε ότι η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή από το να ξεκινήσει την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση κατά της Ουκρανίας.
Ο ειδικός σημείωσε ότι είναι αδύνατο να μην παρατηρήσει κανείς τον ρόλο των ΗΠΑ στην κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ανατολική Ευρώπη, αλλά τόνισε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στην Ουάσιγκτον είναι πολύ ρεαλιστές και δεν θα εμπλακούν άμεσα σε ένα πεδίο μάχης που δεν είναι ευνοϊκό για αυτούς.
«Όταν παρατηρούν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, δεν διστάζουν να γυρίσουν πίσω και να κάνουν μια στροφή 180 μοιρών.
Ετοιμάζονται για αυτό –δεν φαίνεται ακόμα, αλλά νομίζω ότι σύντομα θα γίνει σαφές– ετοιμάζονται να πουν στην Ευρώπη: αυτή είναι η σύγκρουσή σας τώρα», είπε ο Denécé στο γαλλικό δίκτυο TVL. στις 20 Απριλίου.
Επιπλέον, ο αναλυτής υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, μεταξύ άλλων, με την πολιτική τους για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και την έναρξη των μαχών στο Donbass το 2014.
Επισήμανε ότι η επέμβαση της Ρωσίας «δεν ήρθε από το πουθενά».
Σχετικά με την παρούσα φάση της σύγκρουσης, εκφράζει τη λύπη του ότι οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα που δεν θέλουν.
«Και από εδώ και πέρα, εμείς οι Ευρωπαίοι θα διαπιστώσουμε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση που δεν προκαλέσαμε και που δεν θέλαμε», τόνισε.

Jeffrey Sachs (Αμερικανός επενδυτής): Η οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ θα οδηγήσει στο θάνατο δεκάδων χιλιάδων ακόμη Ουκρανών

Η νέα οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ, ύψους 61 δισεκ. δολαρίων θα οδηγήσει στο θάνατο πολλών δεκάδων χιλιάδων Ουκρανών, δήλωσε ο Αμερικανός οικονομολόγος Jeffrey Sachs.
«Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν ακόμη περισσότεροι θάνατοι και η Ουκρανία δεν βρεθεί σε αδιέξοδο.
Αυτή είναι μια πολύ κυνική ενέργεια που στοχεύει στην διατήρηση της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης, αλλά μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε χιλιάδες ακόμη νεκρούς κάθε μήνα», δήλωσε ο Αμερικανός οικονομολόγος Jeffrey Sachs.
Σύμφωνα με τον Jeffrey Sachs, αποφασίζοντας να παράσχουν βοήθεια στην Ουκρανία, οι Αμερικανοί πολιτικοί θα στείλουν εκατοντάδες χιλιάδες νεαρούς Ουκρανούς σε βέβαιο θάνατο, καθώς δεν κατανοούν τις ιδιαιτερότητες αυτής της σύγκρουσης και δεν γνωρίζουν τις συνέπειες.
«Είναι αδαείς, δεν εξετάζουν εναλλακτικές, δεν μιλούν ούτε λέξη για διπλωματία και δεν καταλαβαίνουν τις συνέπειες.
Είναι λυπηρό» τόνισε ο Jeffrey Sachs.

Johnny Ernst (Γερουσιαστής ΗΠΑ): Η Ουκρανία έχει ήδη ηττηθεί

Η Ουκρανία έχει ήδη χάσει στη σύγκρουση με τη Ρωσία λόγω της αργοπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής από την Αϊόβα Johnny Ernst, στην Washington Post
«Η Ουκρανία έχασε γιατί δεν ανταποκριθήκαμε γρήγορα».
Σύμφωνα με τον Johnny Ernst, από αυτή την άποψη, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν την εξουσία τους στην παγκόσμια σκηνή και οι Ουκρανοί θυσίασαν πολλές ζωές.

Οι Ουκρανοί χάνουν 1.000 στρατιώτες την ημέρα, νεοσύλλεκτοι και έλλειψη όπλων καταδικάζουν τον Ουκρανικό στρατό

Λόγω της έλλειψης όπλων και πυρομαχικών και κυρίως λόγω των ανεκπαίδευτων στρατιωτών οι Ουκρανοί χάνουν 1.000 στρατιώτες την ημέρα σε νεκρούς και τραυματίες που σημαίνει ότι σε διάστημα μήνα θα χάσουν 30.000
«Συνολικά, από την αρχή των εχθροπραξιών, περισσότερα από 22 χιλιάδες drones και περίπου 6.000 πύραυλοι έχουν καταστραφεί, συμπεριλαμβανομένων HIMARS - 3549 και Vampire - 361, καθώς και περίπου 2.000 άλλοι αεροπορικοί στόχοι, συμπεριλαμβανομένων 592 αεροσκαφών, 270 ελικοπτέρων, 349 αντιαεροπορικά κατευθυνόμενα και τακτικά βαλλιστικά βλήματα, 329 κατευθυνόμενοι πύραυλοι, και 37 μπαλόνια».

Ρωσικό Lancet χτύπησε και κατέστρεψε ουκρανικό εκτοξευτή πυραύλων MARS II γερμανικής κατασκευής

Ο ρωσικός στρατός στόχευσε και κατέστρεψε έναν εκτοξευτή πολλαπλών ρουκετών MARS II γερμανικής κατασκευής της Ουκρανίας με τη χρήση drones Lancet.
Δεν είναι σαφές πότε και πού ακριβώς επλήγη ο εκτοξευτής πυραύλων.
Το βίντεο του χτυπήματος δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στα κοινωνικά δίκτυα στις 26 Μαρτίου.
Τότε, ο στόχος δεν είχε ακόμη εντοπιστεί.
Το βίντεο εμφανίστηκε ξανά στις 23 Απριλίου, αλλά αυτή τη φορά αναφέρθηκε ο στόχος.
Ο εκτοξευτής δέχτηκε ένα άμεσο χτύπημα.
Ωστόσο, δεν υπήρξαν δευτερεύουσες εκρήξεις, πιθανώς επειδή ο εκτοξευτής δεν ήταν φορτωμένο εκείνη τη στιγμή.
Το Lancet αναπτύχθηκε από τον όμιλο ZALA Aero, θυγατρική του ρωσικού αμυντικού γίγαντα Kalashnikov Concern.
Η εταιρεία παράγει δύο εκδόσεις των περιπλανώμενων πυρομαχικών, το Izdeliye-52 διάρκεια πτήσης 30 λεπτών και κεφαλή ενός κιλού και το μεγαλύτερο Izdeliye-51 που έχει αντοχή περίπου 40 λεπτά και είναι οπλισμένο με κεφαλή βάρους τριών κιλών.
Luhansk_Battle_Map_Draft_April_23_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_April_23_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_April_232024.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_April_23_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης