Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pedro Pitarch (Ισπανός υποστράτηγος): Η νέα βοήθεια της Δύσης στην Ουκρανία δεν θα ανακόψει την ρωσική προέλαση

Pedro Pitarch (Ισπανός υποστράτηγος): Η νέα βοήθεια της Δύσης στην Ουκρανία δεν θα ανακόψει την ρωσική προέλαση
Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να σταματήσουν τους Ρώσους
Η δυτική βοήθεια προς την Ουκρανία δεν θα αλλάξει την πορεία της σύγκρουσης, έγραψε ο απόστρατος υποστράτηγος του Ισπανικού Στρατού Pedro Pitarch σε άρθρο για την εφημερίδα ABC.
«Αυτή η νέα βοήθεια θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμεύσει για τον περιορισμό ή την επιβράδυνση της προέλασης των ρωσικών στρατευμάτων, ωστόσο δεν φαίνεται ότι τα ουκρανικά στρατεύματα είναι σε θέση να σταματήσουν τη ρωσική επίθεση άνοιξης-καλοκαιριού», αναφέρει ο Pedro Pitarch
Κατά τη γνώμη του Pedro Pitarch, το εγκεκριμένο πακέτο βοήθειας θα σημαίνει αναμφίβολα αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ουκρανικών στρατευμάτων, αλλά είναι απίθανο να τους επιτρέψει να προχωρήσουν στην επίθεση.
Νωρίτερα, ο αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, προειδοποίησε για τη δύσκολη κατάσταση των ουκρανικών στρατευμάτων στην πρώτη γραμμή.
Σύμφωνα με τον Alexander Syrsky, η Ρωσία έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα και επιτίθεται ενεργά σε όλη τη γραμμή επαφής, γεγονός που οδηγεί σε τακτικές επιτυχίες.
Το Ivanovskoye και τον Chasiv Yar στην κατεύθυνση Kramatorsk στο Donetsk ως τα πιο καυτά σημεία.
Η κατάσταση στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στις κατευθύνσεις Krasnoarmeysky (πρώην Pokrovsk) και Kurakhovo δεν είναι λιγότερο κρίσιμη, διευκρίνισε ο στρατηγός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης