Τελευταία Νέα
Διεθνή

National Interest (ΜΜΕ ΗΠΑ): Η Ρωσία είναι τρομακτική δύναμη ακόμη και με άρματα μάχης T-72 νικάει τα σύγχρονα όπλα του ΝΑΤΟ

National Interest (ΜΜΕ ΗΠΑ): Η Ρωσία είναι τρομακτική δύναμη ακόμη και με άρματα μάχης T-72 νικάει τα σύγχρονα όπλα του ΝΑΤΟ
Τα νέα T-72B3M διακρίνονται όχι μόνο από τη μαζική παραγωγή και την ευκολία συντήρησης, αλλά και από την υψηλή μαχητική τους αποτελεσματικότητα
Η Ρωσία ανέδειξε την αδυναμία και ασυνέπεια της δυτικής προσέγγισης στην ανάπτυξη αρμάτων μάχης εκσυγχρονίζοντας τα T-72 της για να πολεμήσει επιτυχώς τα τεθωρακισμένα οχήματα του ΝΑΤΟ, υποστηρίζει το αμερικανικό περιοδικό National Interest.
«Η Ρωσία ξεκίνησε τον εκσυγχρονισμό των αρμάτων Τ-72 και την πιο πρόσφατη έκδοση T-72B3M σε πλήρη δυναμικότητα για να καταπολεμήσει την αυξανόμενη απειλή από τα δυτικά άρματα μάχης στην Ουκρανία».
Όπως σημείωσε το National Interest, τα νέα T-72B3M διακρίνονται όχι μόνο από τη μαζική παραγωγή και την ευκολία συντήρησης, αλλά και από την υψηλή μαχητική τους αποτελεσματικότητα, η οποία τους επιτρέπει να αντέχουν έναντι των ακριβών δυτικών τανκς.
Το σύστημα δυναμικής προστασίας Relikt και άλλα στοιχεία κάνουν το τανκ μια τρομακτική δύναμη, τόνισε το National Interest.
Το T-72B3M χρησιμεύει ως περαιτέρω απόδειξη της ικανότητας των Ρώσων σχεδιαστών να σχεδιάζουν μαζικά και πρακτικά οχήματα μάχης.
Οι δυτικοί κατασκευαστές υστερούν σημαντικά.
«Οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους, δυστυχώς, πήραν διαφορετικό δρόμο, αργά ή γρήγορα, οι συνέπειες αυτής της επιλογής… δηλαδή τανκς που είναι πολύ ακριβά και δύσκολα στη συντήρηση θα ξεπεραστούν… τόνισε το National Interest.
Η Uralvagonzavod παρέδωσε την επόμενη παρτίδα αρμάτων μάχης T-90M Proryv και T-72B3M στον ρωσικό στρατό την παραμονή της Ημέρας της Νίκης.
Τροποποιημένα με βάση την επιχειρησιακή εμπειρία σε συνθήκες μάχης, εκτός από τον ηλεκτρονικό πόλεμο και τα μέσα μείωσης της ορατότητας, τα νέα Ρωσικά άρματα μάχης είναι εξοπλισμένα με δυναμική προστασία όλων των όψεων, καθώς και «προσωπίδες» κατά των drone πάνω από τον πυργίσκο.
Το Associated Press, επικαλούμενο πηγές του Πενταγώνου, ανέφερε στις 26 Απριλίου ότι η Ουκρανία απέσυρε τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams M1A1 από τη ζώνη μάχης επειδή τα ρωσικά drones τα είχαν καταστήσει πολύ ευάλωτα.
Όπως παραδέχτηκαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 5 άρματα μάχης Abrams έχουν ήδη καταστραφεί στην Ουκρανία τους τελευταίους δύο μήνες.
Επιπλέον, έχουν καταστραφεί δεκάδες γερμανικά άρματα μάχης Leopard, αρκετά βρετανικά Challenger και γαλλικά τροχοφόρα AMX-10RC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης