Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Εάν χάσει η Ουκρανία, η Ρωσία θα χρειαστεί μόλις ένα δευτερόλεπτο για να απειλήσει τη Γαλλία

Macron: Εάν χάσει η Ουκρανία, η Ρωσία θα χρειαστεί μόλις ένα δευτερόλεπτο για να απειλήσει τη Γαλλία
Από τη μία τονίζει την ανάγκη διαλόγου με τη Ρωσία και από την άλλη επισημαίνει πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος για την Ευρώπη εάν η  Μόσχα κερδίσει στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Σχεδόν σχιζοφρενικές είναι και οι νέες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Από τη μία τονίζει την ανάγκη διαλόγου με τη Ρωσία και από την άλλη επισημαίνει πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος για την Ευρώπη εάν η  Μόσχα κερδίσει στην Ουκρανία.
«Κάνουμε το σωστό αφήνοντας τις πόρτες ανοιχτές για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία», είπε ο Macron σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Tribune.
«Διαφορετικά, θα είχαμε εγκαταλείψει τη διεθνή τάξη καθώς και την ειρήνη και την ασφάλεια», επισημαίνει.
Παράλληλα σημειώνει ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η πολιτική της «στρατηγικής ασάφειας» όσον αφορά στη Ρωσία.

«Μας απειλεί η Ρωσία»

Επισημαίνει επίσης ότι οι τεχνικές δυνατότητες και το βεληνεκές των ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων θέτουν σε κίνδυνο τις ευρωπαϊκές χώρες.
«Αν μιλάμε για την Ουκρανία, η ασφάλεια των Ευρωπαίων διακυβεύεται, επειδή αυτή η χώρα βρίσκεται περίπου 1.500 χιλιόμετρα από τα σύνορά μας», σημείωσε ο Macron.
«Εάν η Ρωσία κερδίσει, τότε θα χρειαστεί μόνο ένα δευτερόλεπτο για να μην υπάρχει ασφάλεια για τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Λιθουανία ή τη χώρα μας», πρόσθεσε.
«Η ισχύς και το βεληνεκές κρούσης των ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων θέτουν σε κίνδυνο όλους μας», συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος.
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Dmitry Peskov δήλωσε νωρίτερα ότι η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν στην Ευρώπη και ελπίζει σε παρόμοια στάση απέναντί της.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης