Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία καταζητεί τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας

Η Ρωσία καταζητεί τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας
Το 2018, η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας άνοιξε ποινική υπόθεση κατά του Αvakov για παρεμπόδιση της ελεύθερης άσκησης του δικαιώματος ψήφου
Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Arsen Avakov (που περιλαμβάνεται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οικονομικής Παρακολούθησης της Ρωσίας στον κατάλογο των τρομοκρατών και εξτρεμιστών) έχει κηρυχθεί καταζητούμενος βάσει άρθρου του ρωσικού ποινικού κώδικα, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών.
«Arsen Borisovich Avakov.
Καταζητείται βάσει του άρθρου του [ρωσικού] Ποινικού Κώδικα", ανέφερε η βάση δεδομένων, χωρίς να διευκρινίζει βάσει ποιου άρθρου καταζητείται.
Το 2018, η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας άνοιξε ποινική υπόθεση κατά του Αvakov για παρεμπόδιση της ελεύθερης άσκησης του δικαιώματος ψήφου από τους Ρώσους πολίτες στις προεδρικές εκλογές.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο Avakov έδωσε εντολή σε υπαλλήλους του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίοι παρείχαν ασφάλεια στις ρωσικές διπλωματικές αποστολές στο Κίεβο, το Χάρκοβο, την Οδησσό και το Λβοφ, να μην επιτρέψουν σε Ρώσους να εισέλθουν σε εκλογικά κέντρα.
Ο Avakov διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας από το 2014 έως το 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης