Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Σερβία ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping: Ατσάλινη η φιλία μας

Στη Σερβία ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping: Ατσάλινη η φιλία μας
Δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία
Ατσάλινη χαρακτηρίζει την φιλία της Κίνας με τη Σερβία ο Κινέζος πρόεδρος, Xi Jinping ενόψει της επίσημης επίσκεψης του στο Βελιγράδι.
Μετά το Παρίσι, ο Xi Jinping θα επισκεφθεί τη Σερβία και μετά την Ουγγαρία ενώ η επίσκεψη του στο Βελιγράδι συμπίπτει με την επέτειο των 25 ετών από τον βομβαρδισμό της κινεζικής πρεσβείας στο Βελιγράδι από το ΝΑΤΟ στις 7 Μαΐου του 1999 όταν σκοτώθηκαν τρεις Κινέζοι δημοσιογράφοι.
Σε άρθρο του στη σερβική εφημερίδα Politika, o Jinping επισημαίνει ότι ανοίγονται νέες προοπτικές στις σχέσεις των δύο κρατών.
«Η φιλία των δύο λαών βασίζεται και στην αφοσίωση τους για παγκόσμια ειρήνη, σταθερότητα, δικαιοσύνη και σεβασμό του διεθνούς δικαίου.
Η Κίνα στέκεται στο πλευρό της Σερβίας στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και υποστηρίζει την ανεξαρτησία και την εδαφική της ακεραιότητα» λέει ο Κινέζος πρόεδρος/
«Πριν από 25 χρόνια, το ΝΑΤΟ βομβάρδισε βάναυσα την κινεζική πρεσβεία στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, σκοτώνοντας 3 Κινέζους δημοσιογράφους.
Δεν πρέπει ποτέ να το ξεχάσουμε αυτό.
Ο κινεζικός λαός εκτιμά την ειρήνη, αλλά δεν θα επιτρέψει ποτέ να επαναληφθεί μια ιστορική τραγωδία.
Η φιλία μεταξύ Κίνας και Σερβίας είναι εμποτισμένη με το αίμα που έχυσαν από κοινού οι δύο λαοί» επισημαίνει ο πρόεδρος της Κίνας.
Αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη του Xi Jinping μέσα σε 8 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης