Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Η Google μας έχει καταστρέψει τη ζωή»: Έντονη αντιπαράθεση για τις νέες εγκαταστάσεις στη Βρετανία

«Η Google μας έχει καταστρέψει τη ζωή»: Έντονη αντιπαράθεση για τις νέες εγκαταστάσεις στη Βρετανία
Η κατασκευή της τεράστιας διαδικτυακής εγκατάστασης έχει αφήσει πολλούς κατοίκους να αισθάνονται απογοητευμένοι
Η γραφική πόλη Waltham Cross στο Hertfordshire, γνωστή κάποτε για την ειδυλλιακή θέα στην ύπαιθρο και την ήρεμη ατμόσφαιρά της, βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο μιας έντονης διαμάχης σχετικά με το νέο κέντρο δεδομένων της Google αξίας 790 εκατομμυρίων λιρών. Αν και χαιρετίστηκε ως ευλογία για την τεχνολογική βιομηχανία της Βρετανίας, η κατασκευή της τεράστιας διαδικτυακής εγκατάστασης έχει αφήσει πολλούς κατοίκους να αισθάνονται απογοητευμένοι.
Τοποθετημένο σε μια εκτεταμένη έκταση που κάποτε ήταν καταπράσινα χωράφια, το έργο του κέντρου δεδομένων, που ονομάστηκε «Silicon Valley του Hertfordshire», προκάλεσε από την αρχή την οργή των ντόπιων. Η κατασκευή ξεκίνησε τον Ιανουάριο, προκαλώντας κύμα δυσαρέσκειας μεταξύ των κατοίκων που εξέφρασαν ανησυχίες για τον αντίκτυπο του έργου στην ποιότητα ζωής τους.
Παρά τους επαίνους από κυβερνητικούς αξιωματούχους όπως ο Ρίσι Σουνάκ, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία ως «τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης» για τη Βρετανία, οι κάτοικοι που ζουν σε κοντινή απόσταση από το κέντρο δεδομένων ζωγράφισαν μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Τα παράπονα κυμαίνονται από τον ενοχλητικό θόρυβο των κατασκευών μέχρι την υποβάθμιση της άλλοτε γραφικής θέας, ωθώντας ορισμένους να σκεφτούν να απομακρυνθούν εντελώς από την περιοχή.
Η Dionne Brown, κάτοικος που ζει μόλις 20 μέτρα μακριά από την τοποθεσία, εξέφρασε τη λύπη της για τη μεταμόρφωση του άλλοτε ήσυχου περιβάλλοντός της. «Κάποτε ήταν καταπληκτικά εδώ», υπενθύμισε. «Τώρα είναι απαίσια. Η Google μπορεί να έρθει και να κάνει ό,τι θέλει και κανείς δεν ενδιαφέρεται για εμάς».
Επιπλέον, οι ανησυχίες για πιθανές επιπτώσεις στην υγεία έχουν τροφοδοτήσει περαιτέρω την αντίθεση στο κέντρο δεδομένων. Η κ. Brown μοιράστηκε τις ανησυχίες της για τον επίμονο βήχα του γιου της, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να συνδέεται με τις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Παρόλο που δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς της, η αντιληπτή συσχέτιση έχει εντείνει τις ανησυχίες των κατοίκων.
Για τους κατοίκους του Waltham Cross, η μάχη για τη διατήρηση του τρόπου ζωής τους συνεχίζεται, υπογραμμίζοντας τη διαρκή σημασία του κοινοτικού ακτιβισμού.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης