Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Όργιο αστυνομικής καταστολής στο πανεπιστήμιο Freie του Βερολίνου - Χτυπήθηκε η κατάληψη για τη Γάζα

Γερμανία: Όργιο αστυνομικής καταστολής στο πανεπιστήμιο Freie του Βερολίνου - Χτυπήθηκε η κατάληψη για τη Γάζα
Η αστυνομία χρησιμοποίησε άγρια βία για να διαλύσει την κατάληψη ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για συλλήψεις διαδηλωτών
Περίπου 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης κατέλαβαν το εσωτερική αυλή του Freie Universitat του Βερολίνου, με την αστυνομία να απαντά άμεσα, αλλά και βίαια, διαλύοντας τη συγκέντρωση των φοιτητών.
Σε ανακοίνωσή του, το πανεπιστήμιο επισημαίνει ότι έχει διατάξει την εκκένωση του χώρου και ότι έχει ήδη καλέσει την αστυνομία.
Στο μεταξύ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζονται διαδηλωτές να στήνουν πρόχειρες σκηνές στον χώρο του πανεπιστημίου και να ετοιμάζουν πανό με συνθήματα εναντίον του Ισραήλ, ενώ φωνάζουν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης.
Οπως φαίνεται στα βίντεο η αστυνομία χρησιμοποίησε άγρια βία για να διαλύσει την κατάληψη ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για συλλήψεις διαδηλωτών
Την περασμένη Παρασκευή η αστυνομία απομάκρυνε περίπου 300 άτομα τα οποία πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από το πανεπιστήμιο Ηumboldt του Βερολίνου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης