Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukashenko (Λευκορωσία): Δεν θα επιτεθούμε με πυρηνικά, εάν δεν μας προκαλέσει η Δύση

Lukashenko (Λευκορωσία): Δεν θα επιτεθούμε με πυρηνικά, εάν δεν μας προκαλέσει η Δύση
Η Ρωσία και η Λευκορωσία δεν πρόκειται να επιτεθούν σε κανέναν αλλά όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα μείνουν αδρανείς σε προκλήσεις, δήλωσε ο Lukashenko
Σχετικά Άρθρα
Οι ασκήσεις για τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων δεν στρέφονται εναντίον άλλων χωρών, είπε ο Λευκορώσος πρόεδρος Alexander Lukashenko.
Η Ρωσία και η Λευκορωσία δεν πρόκειται να επιτεθούν σε κανέναν αλλά όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα μείνουν αδρανείς σε προκλήσεις, δήλωσε ο Lukashenko.
«Θέλουμε ειρήνη, δεν θέλουμε να πολεμήσουμε.
Δεν θέλουμε η Ουκρανία να είναι εφαλτήριο για επίθεση στη Λευκορωσία και τη Ρωσία», είπε χαρακτηριστικά.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε στις 6 Μαΐου ότι, κατόπιν εντολής Putin το Γενικό Επιτελείο ξεκίνησε τις προετοιμασίες για τη διεξαγωγή ασκήσεων με πυραυλικούς σχηματισμούς, στην οποία θα εξασκηθεί η προετοιμασία και η χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων.
Μεταξύ των καθηκόντων είναι η διατήρηση της ετοιμότητας του προσωπικού και του εξοπλισμού για τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας του κράτους ως απάντηση σε προκλητικές δηλώσεις και απειλές ορισμένων δυτικών αξιωματούχων.
Την επόμενη μέρα, 7 Μαΐου, ξεκίνησε μια ξαφνική επιθεώρηση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία.
Ο υφυπουργός του Συμβουλίου Ασφαλείας της Δημοκρατίας Alexander Wolfovic τόνισε ότι το Μίνσκ βρίσκεται σε απόλυτο συγχρονισμό με τη Μόσχα.
Όπως διευκρίνισε ο Vladimir Putin την Πέμπτη (9/5/2024), ο στρατός της Λευκορωσίας θα ενταχθεί στη Ρωσία στο δεύτερο στάδιο των ασκήσεων, γι' αυτό δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες στο υπουργείο Άμυνας και στο Γενικό Επιτελείο.
Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο Lukashenko.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης