Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιερρακάκης: Δυσπρόσιτα χαρακτηρίζονται όλα τα σχολεία του Κουλούκωνα και Αγίου Μάμαντος στον Μυλοπόταμο

Πιερρακάκης: Δυσπρόσιτα χαρακτηρίζονται όλα τα σχολεία του Κουλούκωνα  και Αγίου Μάμαντος στον Μυλοπόταμο
"Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τη δημόσια εκπαίδευση και να μεριμνά για τις ανάγκες όλων των μαθητών, ανεξαρτήτως γεωγραφικής θέσης", δήλωσε ο Κ. Πιερρακάκης
Δυσπρόσιτα χαρακτηρίζονται όλα τα σχολεία των περιοχών του Κουλούκωνα και του Αγίου Μάμαντος στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κ. Πιερρακάκης, κατά την επίσημη επίσκεψή του στον δήμο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.
Τον κ. Πιερρακάκη συνόδευσαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Ρεθύμνου, Γ. Κεφαλογιάννης, καθώς και η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ , Ελ. Μελέτη.
Ο κ. Πιερρακάκης ανακοίνωσε στον δήμαρχο, Γ. Κλάδο, ότι το υπουργείο Παιδείας εγκρίνει το αίτημα που είχε κατατεθεί μέσω σχετικού υπομνήματος για τον χαρακτηρισμό όλων των σχολείων των περιοχών του Κουλούκωνα και του Αγίου Μάμαντος ως δυσπρόσιτων, απόφαση που αναμένεται να αντιμετωπίσει το χρόνιο πρόβλημα της μαθητικής διαρροής στην ευρύτερη ορεινή περιοχή του Μυλοποτάμου σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή.
«Η απόφαση για τον χαρακτηρισμό των σχολείων αυτών ως δυσπρόσιτα είναι ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις απομακρυσμένες περιοχές. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τη δημόσια εκπαίδευση και να μεριμνά για τις ανάγκες όλων των μαθητών, ανεξαρτήτως γεωγραφικής θέσης», δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης.
Από την πλευρά του, ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι «η στήριξη των σχολείων σε δυσπρόσιτες περιοχές αποτελεί άμεση προτεραιότητα. Στόχος είναι η βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης, η παροχή ίσων ευκαιριών για όλους τους μαθητές και η μείωση της διαρροής μαθητών από το σχολείο».
Τέλος, ο κ. Κλάδος ευχαρίστησε τον υπουργό Παιδείας για την άμεση θετική ανταπόκριση στα αιτήματα του δήμου που για χρόνια παρέμεναν άλυτα, εξηγώντας πως ο χαρακτηρισμός των σχολείων ως δυσπρόσιτων θα λύσει πολλά προβλήματα, καθώς λόγω της υψηλής μοριοδότησης που θα λαμβάνουν οι καθηγητές, τα σχολεία θα στελεχώνονται εγκαίρως χωρίς καθυστερήσεις. Ακόμη, ευχαρίστησε τον κ. Κεφαλογιάννη για το συνεχές ενδιαφέρον και την αδιάκοπη υποστήριξη που επιδεικνύει στα ζητήματα του Δήμου Μυλοποτάμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης