Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία ακυρώνει τη Διάσκεψη στην Ελβετία για ειρήνη στην Ουκρανία: Μάταιη, κενή και χωρίς καμία προοπτική

Η Ρωσία ακυρώνει τη Διάσκεψη στην Ελβετία για ειρήνη στην Ουκρανία: Μάταιη, κενή και χωρίς καμία προοπτική
Χωρίς τη Ρωσία οποιαδήποτε διεθνής διάσκεψη για την Ουκρανία δεν έχει κανένα αποτέλεσμα λέει το Κρεμλίνο
Στην πλήρη … ακύρωση της Διάσκεψης της Ελβετίας για την ειρήνη στην Ουκρανία προχωρά η Ρωσία, η οποία κάνει λόγο για μια μάταιη και χωρίς προοπτική διεθνή συνάντηση.
Ύστερα από την ανακοίνωση της Ελβετίας ότι στη διάσκεψη θα συμμετάσχουν πάνω από 50 κράτη – στα οποία δεν συγκαταλέγεται η Ρωσία – ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov υποστήριξε ότι η συνάντηση αυτή είναι εντελώς μάταιη.
«Χωρίς τη Ρωσία η συζήτηση ζητημάτων ασφαλείας που μας αφορούν είναι εντελώς μάταιη.
Το πιο πιθανό είναι ότι θα πρόκειται απλώς για κενές συζητήσεις, χωρίς την προοπτική να υπάρξει κάποιο απτό αποτέλεσμα» επισήμανε ο Peskov, τονίζοντας πάντως ότι η Ρωσία χαιρετίζει κάθε ειρηνευτική πρωτοβουλία για την Ουκρανία.
Ερωτηθείς μάλιστα για το γεγονός ότι στη Διάσκεψη έχει προσκληθεί και η Κίνα, ο Peskov τόνισε ότι «μια ισορροπημένη προσέγγιση από τους Κινέζους μπορεί να προσδώσει αξιοπρέπεια σε οποιαδήποτε διάσκεψη, κατά τη γνώμη μας, αλλά αυτό δεν θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα αυτής της συνάντησης».

Εποικοδομητική η στάση της Κίνας

Πάντως, ο Peskov αναφερόμενος στις συνομιλίες του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping στο Πεκίνο, είπε πως το θέμα της Ουκρανίας θα απασχολήσει τους δύο προέδρους.
«Η Ουκρανία θα συζητηθεί σίγουρα.
Σε γενικές γραμμές, χαιρετίζουμε οποιεσδήποτε ειρηνευτικές πρωτοβουλίες και, φυσικά, η Μόσχα συμμερίζεται τις θέσεις της Κίνας σχετικά με τις πιθανές προοπτικές για τη διευθέτηση της κατάστασης» υπογράμμισε ο Peskov, επισημαίνοντας ότι η Ουκρανία αποκλείει οποιεσδήποτε.
«Επομένως, η διαδικασία θα είναι μακρά, αλλά μας αρέσει η εποικοδομητική θέση της κινεζικής πλευράς» τόνισε ο Peskov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης