Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αύξηση 0,9% στις τιμές εισαγωγών

tags :
ΗΠΑ: Αύξηση 0,9% στις τιμές εισαγωγών
Tο κόστος των αμερικανικών εξαγωγών εμφάνισε επίσης αύξηση αλλά με σημαντικά χαμηλότερο ρυθμό, κατά 0,5%
Αυξητικά κινήθηκαν οι τιμές εισαγωγών τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, εντείνοντας τις ανησυχίες ότι οι πληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία της χώρας θα συνεχίσουν να επιμένουν.
Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν τον Απρίλιο για τέταρτο διαδοχικό μήνα και κατά 0,9%, ένα ρυθμό σημαντικά αυξημένο από τον περασμένο μήνα αλλά και τριπλάσιο από ό,τι περίμενε η αγορά, καθώς η μέση εκτίμηση των αναλυτών έκανε λόγο για αύξηση κατά 0,3% μετά την αύξηση 0,6% του Μαρτίου.
Ανησυχητικό ήταν ότι οι αυξήσεις δεν περιορίστηκαν κατά βάση στην ενέργεια, αλλά αφορούσαν σε μεγάλη μερίδα των εισαγόμενων αγαθών, καθώς εξαιρουμένων των καυσίμων οι τιμές εισαγωγών εμφάνισαν επίσης +0,7%.
Σε επίπεδο έτους δε, μετά την πτωτική πορεία που ακολουθούσαν για 13 διαδοχικούς μήνες έως τις αρχές του 2024, οι τιμές εισαγωγών των ΗΠΑ ήταν αυξημένες κατά 1,1% τον Απρίλιο σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.
Την ίδια ώρα, το κόστος των αμερικανικών εξαγωγών εμφάνισε επίσης αύξηση αλλά με σημαντικά χαμηλότερο ρυθμό, κατά 0,5% κοντά στη μέση εκτίμηση των αναλυτών που έβλεπαν αύξηση κατά 0,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης