Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απελπισμένος Zelensky - Επιστρατεύει καταδίκους, αυξάνει τα πρόστιμα για όσους δεν κατατάσσονται

Απελπισμένος Zelensky - Επιστρατεύει καταδίκους, αυξάνει τα πρόστιμα για όσους δεν κατατάσσονται
Ποιοι κατάδικοι αποκλείονται
Δύο νόμους που προβλέπουν σημαντικές αλλαγές στη στρατιωτική θητεία, υπέγραψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky.
Πρώτον, ο πρόεδρος της Ουκρανίας υπέγραψε νόμο που επιτρέπει σε ορισμένες κατηγορίες καταδίκων να υπηρετούν στο στρατό.
Υπέγραψε επίσης έναν ξεχωριστό νόμο που αυξάνει τα πρόστιμα για όσους δεν τηρούν τους κανόνες επιστράτευσης.
Η Ουκρανία προσπαθεί να καλύψει το έλλειμμα σε ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο κάποιοι στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για το Κίεβο απέναντι σε έναν πολύ μεγαλύτερο εχθρό, όπως η Ρωσία, σημειώνει το Sky News.

Ποιοι αποκλείονται

Το νομοσχέδιο δεν θα επιτρέπει σε άτομα που έχουν καταδικαστεί για τα πιο σοβαρά εγκλήματα να καταταγούν, δήλωσε ο βουλευτής Oleksiy Honcharenko.
Οι άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί για φόνο εκ προμελέτης δύο ή περισσότερων ανθρώπων, βιασμό, σεξουαλική βία, εγκλήματα κατά της εθνικής ασφάλειας και σοβαρές παραβιάσεις της διαφθοράς θα παραμείνουν αποκλεισμένοι.
«Δεν είναι μυστικό ότι ο πόρος κινητοποίησης του εχθρού μας είναι τεράστιος και ως εκ τούτου θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλες τις διαθέσιμες ευκαιρίες για να αποκρούσουμε την ένοπλη επίθεση», αναφέρεται σε σημείωμα που επισυνάπτεται στο νομοσχέδιο.
«Ορισμένοι από αυτούς τους ανθρώπους είναι πατριώτες πολίτες που είναι έτοιμοι να εξιλεωθούν ενώπιον της κοινωνίας στο πεδίο της μάχης», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης