Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντυπωσιακή κίνηση της Ελβετίας προς τη Ρωσία, ώστε να λάβει μέρος στη Διάσκεψη του Burgenstock για την Ουκρανία

Εντυπωσιακή κίνηση της Ελβετίας προς τη Ρωσία, ώστε να λάβει μέρος στη Διάσκεψη του Burgenstock για την Ουκρανία
Η Ρωσία δήλωσε τρεις φορές ότι δεν ήθελε να προσκληθεί γιατί, κατά τη γνώμη της, η διάσκεψη θα συζητούσε μόνο το ουκρανικό ειρηνευτικό σχέδιο
Σχετικά Άρθρα
Η διαδικασία ειρηνικής διευθέτησης στην Ουκρανία θα πρέπει να είναι πολυμερής και η Ρωσία θα πρέπει να συμμετάσχει παρόλο που η αντιπροσωπεία της δεν θα έρθει στη διάσκεψη στην ελβετική πόλη Burgenstock τον Ιούνιο, δήλωσε ο Ελβετός υπουργός Εξωτερικών Ignazio Cassis.
«Η Ρωσία πρέπει να συμμετάσχει στην ειρηνευτική διαδικασία και η Ελβετία ήταν ανέκαθεν θετική σε αυτό», είπε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου στη Βουδαπέστη μετά τις συνομιλίες με τον Ούγγρο ομόλογό του Peter Szijjarto.
«Η ειρηνευτική διαδικασία δεν μπορεί να είναι μονόπλευρη, πρέπει να ληφθεί υπόψη η πραγματικότητα», πρόσθεσε.
Ο Cassis είπε ότι η Ελβετία ήθελε από την αρχή να εκπροσωπηθεί η Ρωσία στη διάσκεψη του Burgenstock.
«Η Ρωσία δήλωσε τρεις φορές ότι δεν ήθελε να προσκληθεί γιατί, κατά τη γνώμη της, η διάσκεψη θα συζητούσε μόνο το ουκρανικό ειρηνευτικό σχέδιο», είπε ο Ελβετός υπουργός.
Εξέφρασε την άποψη, πως αυτή η προσέγγιση είναι άστοχη καθώς οι προσκλήσεις στη διάσκεψη λένε ότι πρέπει να συζητηθεί το ειρηνευτικό σχέδιο του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky και άλλα ειρηνευτικά σχέδια.
«Αλλά αναζητούμε έναν τρόπο να εμπλέξουμε τη Ρωσία», είπε ο Ελβετός υπουργός Εξωτερικών.
Ο Szijjarto είπε προηγουμένως ότι η χώρα χαιρετίζει τη διάσκεψη λόγω του ειρηνικού χαρακτήρα της, αλλά αμφιβάλλει ότι θα είναι αποτελεσματική καθώς η Ρωσία δεν θα εκπροσωπηθεί.
Η Βουδαπέστη δεν έχει ακόμη ανακοινώσει εάν θα συμμετάσχει στο συνέδριο και, εάν ναι, σε ποιο επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης