Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προς αναζήτηση ισορροπίας – Στήριξη από επιλεκτικές κινήσεις

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προς αναζήτηση ισορροπίας – Στήριξη από επιλεκτικές κινήσεις
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν και οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με ήπιες απώλειες, οι επιλεκτικές κινήσεις προσπαθούν να δώσουν μία αντίδραση στη δική μας αγορά, μετά τη χθεσινή αξιόλογη υποχώρηση. Ξεχωρίζουν στο ξεκίνημα ΟΠΑΠ, Cenergy και Eurobank. Από την άλλη η αποκοπή του μερίσματος της Coca Cola επηρεάζει τη μετοχή και την αγορά.

MOTOR OIL: Δε βιάζεται η διοίκηση να πουλήσει τη συμμετοχή στην Ελλάκτωρ. Περιμένει πρώτα να πάρει την επιστροφή κεφαλαίου, να δει τι θα γίνει με το call option της Reggeborgh και την εξαγορά της Ελλάκτωρ. Είναι στο σωστό δρόμο η επένδυση είπε η διοίκηση κατά την ενημέρωση των αναλυτών, μέσω τηλεδιάσκεψης που έγινε χθες. Με χαμηλό όγκο και λίγο υψηλότερα άνοιξε η μετοχή.

ΟΠΑΠ: Τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ήταν ανάλογα των εκτιμήσεων, ενώ η διοίκηση επιβεβαίωσε την εκτίμηση για EBITDA 750-770 εκατ. ευρώ στο σύνολο του 2024. Η τελική γραμμή επηρεάστηκε από αυξημένα έξοδα διαφήμισης λόγω του λανσαρίσματος του Eurojackpot. Σύμφωνα με την Piraeus Securities η μετοχή στα τρέχοντα επίπεδα διαπραγματεύεται με εκτιμώμενο EV/EBITDA για το 2024 7,3 φορές που αντιστοιχεί σε discount 27% έναντι του ιστορικού μέσου όρου της εταιρείας που είναι στις 10 φορές. Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως αγοράζει τη μετοχή και επαναλαμβάνει την τιμή στόχο των 18 ευρώ. Από τις μετοχές που ξεχωρίζουν στα πρώτα λεπτά και ενισχύεται 1,5% με καλές συναλλαγές.

CENERGY: Ισχυρά τα νούμερα που ανακοίνωσε με το ανεκτέλεστο να έχει σταθεροποιηθεί πάνω από τα 3 δισ. ευρώ, ενώ ο όμιλος περιμένει και άλλες παραγγελίες μέσα στο έτος. Ανοδικά και η συγκεκριμένη με σχετικά καλές συναλλαγές.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα 31,1 εκατ. ευρώ τα δικά της καθαρά κέρδη και στα 5 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο. Οριακά υψηλότερα η μετοχή.

COCA COLA: Χωρίς το μέρισμα διαπραγματεύεται η μετοχή και υποχωρεί 2,31%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Γράψαμε πριν μερικές μέρες πως δεν κατανοούμε γιατί να γίνονται τέτοια έξοδα κάθε 2-3 χρόνια από τις τράπεζες για το λεγόμενο rebranding. Και η Πειραιώς προχωρά σε αντίστοιχη κίνηση. Προσπαθούν οι συστημικές να βγάλουν αντίδραση.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Καλά και τα δικά της νούμερα και ίσως λίγο καλύτερα από τις εκτιμήσεις αναλυτών. Με ελάχιστο όγκο στο +1,82%.

INTRACOM: Με απώλειες αλλά εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές άνοιξε η μετοχή, στον απόηχο της επιχειρηματικής συμφωνίας που ανακοίνωσε.

ΕΥΔΑΠ: Το ότι δεν έφυγε από τον FTSE 25, αν και κατά την ταπεινή μας άποψη θα μπορούσε, δεν αλλάζει κάτι. Η χρηματιστηριακή συμπεριφορά της μετοχής δε συγκινεί και δεν τραβάει επενδυτικά βλέμματα. Παρέα κάνει στις άλλες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

MSCI: Αύριο έχουμε rebalancing και θα έχουμε αυξημένες συναλλαγές.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Παραμένουν στο περιθώριο αν και αρκετές εταιρείες έχουν ποιοτικά χαρακτηριστικά και δικαιολογούν υψηλότερες αποτιμήσεις. Τα μικρομεσαία χαρτιά όμως το τελευταίο διάστημα δε δείχνουν διάθεση ή οι επενδυτές που τα κοιτάζουν είναι λίγοι και δε φτάνουν για όλα. Με 1 τεμάχια έχει ανοίξει η Intertech και είναι στην πρώτη θέση των ανοδικών και με 1 τεμάχιο η Ελινόιλ είναι στη δεύτερη θέση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης