Τελευταία Νέα
Διεθνή

New Yorker: Το 40% των Ουκρανικών Ταξιαρχιών έχουν καταστραφεί – Το καλοκαίρι υπάρχει κίνδυνος να διαλυθούν

New Yorker: Το 40% των Ουκρανικών Ταξιαρχιών έχουν καταστραφεί – Το καλοκαίρι υπάρχει κίνδυνος να διαλυθούν
Όπως είπε στο New Yorker ο Dara Massikot, ανώτερος συνεργάτης στο Πρόγραμμα Ρωσίας και Ευρασίας στο Carnegie Endowment, η κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα μπορούσε να επιδεινωθεί σημαντικά λόγω της αντεπίθεσης των Ρώσων και της προέλασης στο Kharkiv
Η κατάσταση των Oυκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων θα μπορούσε να επιδεινωθεί δραματικά το καλοκαίρι λόγω της ρωσικής επίθεσης και της έλλειψης εφεδρειών, γράφει το αμερικανικό New Yorker.
«Αυτό το καλοκαίρι θα μπορούσε να είναι μια καταστροφή για την Ουκρανία», υποστηρίζει το New Yorker.
Όπως είπε στο New Yorker ο Dara Massikot, ανώτερος συνεργάτης στο Πρόγραμμα Ρωσίας και Ευρασίας στο Carnegie Endowment, η κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα μπορούσε να επιδεινωθεί σημαντικά λόγω της αντεπίθεσης των Ρώσων και της προέλασης στο Kharkiv.
Ακόμη και η νέα αμερικανική στρατιωτική βοήθεια δεν θα επιτρέψει στο Κίεβο να αντέξει τις επιθέσεις του ρωσικού στρατού.
Σύμφωνα με τον ειδικό, το κύριο πρόβλημα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εξακολουθεί να είναι η έλλειψη προσωπικού.
Ακόμη και τα ριζικά βήματα της Ουκρανίας για τη μείωση της ηλικίας στράτευσης δεν βοηθούν τον ουκρανικό στρατό να αναπληρώσει έγκαιρα τις απώλειες.
«Ο αριθμός ορισμένων μονάδων έχει μειωθεί κατά 30% ή και 40%...
Και όταν υπάρχει τόσο λίγο προσωπικό στις μονάδες, είναι πολύ δύσκολο για αυτές να φέρουν εις πέρας τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί», προειδοποίησε ο Massicot.
Να σημειωθεί ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Andrei Belousov δήλωσε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Άμυνας του CSTO ότι ο ρωσικός στρατός ανάγκασε τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να υποχωρήσουν 8 έως 9 χιλιόμετρα στην περιοχή του Kharkiv.
Σύμφωνα με τον ίδιο, από τις αρχές του 2024 οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν απελευθερώσει 880 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους, συμπεριλαμβανομένων 28 οικισμών τον Μάιο.
Οι απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων τον Μάιο 2024 ανήλθαν σε περισσότερους από 35.000 στρατιώτες και πάνω από 2.700 όπλα, πρόσθεσε ο Andrei Belousov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης