Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ πιέζουν για περισσότερο πόλεμο στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ πιέζουν για περισσότερο πόλεμο στην Ουκρανία
Η επικίνδυνη απόφαση του Biden ήρθε αφού κορυφαίοι σύμμαχοι των ΗΠΑ, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία, δήλωσαν ότι η Ουκρανία θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να επιτεθεί στη Ρωσία χρησιμοποιώντας δυτικά όπλα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να έχουν λάβει την απόφαση να κλιμακώσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία και να αυξήσουν τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή.
Στις 30 Μαΐου, το Politico ανέφερε ότι η κυβέρνηση Biden έδωσε κρυφά την άδεια στην Ουκρανία να χτυπήσει μέσα στη Ρωσία χρησιμοποιώντας όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ.
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο ότι ο Biden είχε λάβει την απόφαση να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τέτοια όπλα για σκοπούς αεράμυνας μόνο στο Kharkiv, σημειώνοντας ότι η πολιτική να μην επιτρέπονται πλήγματα μεγάλης εμβέλειας εντός της Ρωσίας «δεν έχει αλλάξει».
Η απόφαση θα επιτρέψει στην Ουκρανία «ευελιξία» να αμυνθεί από επιθέσεις στα σύνορα κοντά στο Kharkiv, δήλωσε άλλος αξιωματούχος.
Τώρα, οι δυνάμεις του Κιέβου θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ για να καταρρίψουν ρωσικούς πυραύλους που κατευθύνονται προς το Kharkiv, ενάντια σε στρατεύματα που συγκεντρώνονται ακριβώς στα ρωσικά σύνορα κοντά στο Kharkiv ή σε ρωσικά βομβαρδιστικά που εκτοξεύουν βόμβες προς το ουκρανικό έδαφος.
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι δεν θα επιτραπεί στην Ουκρανία να χτυπήσει μη στρατιωτικές υποδομές ή να εκτοξεύσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, όπως το ATACMS, για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία.
Ωστόσο, δεν εξήγησαν πώς ακριβώς θα το επιβάλουν...
Η επικίνδυνη απόφαση του Biden ήρθε αφού κορυφαίοι σύμμαχοι των ΗΠΑ, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία, δήλωσαν ότι η Ουκρανία θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να επιτεθεί στη Ρωσία χρησιμοποιώντας δυτικά όπλα.
Το πώς ακριβώς θα απαντήσει η Ρωσία… παραμένει ασαφές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης