Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαφος για Biden - «Πρωτόγνωρη» στήριξη Trump - Συγκέντρωσε 53 εκατ. δολάρια δωρεές στο 24ωρο - Το 30% νέοι δωρητές

Κόλαφος για Biden - «Πρωτόγνωρη» στήριξη Trump - Συγκέντρωσε 53 εκατ. δολάρια δωρεές στο 24ωρο - Το 30% νέοι δωρητές
Μετά την καταδίκη του, ο Truimp συγκέντρωσε σε διάστημα 24 ωρών περισσότερα από 50 εκατ. δολάρια για την προεκλογική του εκστρατεία - Το 30% από νέους δωρητές
Η προεκλογική ομάδα του Donald Trump ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής 31 Μαΐου, ότι συγκέντρωσε περισσότερα από 50 εκατ. δολάρια σε διαδικτυακές δωρεές σε διάστημα 24 ωρών μετά την καταδίκη του, υπογραμμίζοντας ότι η καταδικαστική απόφαση ενίσχυσε «όπως τίποτε άλλο στο παρελθόν» την υποστήριξη στο πρόσωπό του.
«Είναι περισσότερα από δύο εκατομμύρια δολάρια την ώρα», σχολίασε η προεκλογική ομάδα του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών.
«Μερικά λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης, το διαδικτυακό μας σύστημα συγκέντρωσης δωρεών κατακλύστηκε από την υποστήριξη και, παρά τις προσωρινές καθυστερήσεις λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας, ο πρόεδρος Trump συγκέντρωσε 34,8 εκατ. δολάρια μέσω μικρών ποσών», δήλωσε ο Chris LaCivita και η Souzie Wiles, προεκλογικοί σύμβουλοι του Ρεπουμπλικάνου σε ανακοίνωσή τους το πρωί της Παρασκευής.

Το βράδυ της Παρασκευής το ποσό έφτασε τα 52,8 εκατ. δολάρια.

Εξάλλου το 30% των δωρεών έγινε από νέους δωρητές.
Πρόκειται για ποσό σχεδόν διπλάσιο από αυτό που έχει συγκεντρωθεί ποτέ στη διάρκεια μίας ημέρας στην WinRed, την επίσημη πλατφόρμα δωρεών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.
«Ο αγύρτης Joe και οι Δημοκρατικοί, με το κυνήγι μαγισσών τους, ξύπνησαν το κίνημα MAGA», σχολίασαν οι δύο σύμβουλοι αναφερόμενοι στο «Make America Great Again» (Κάντε την Αμερική ξανά μεγάλη), κεντρικό σύνθημα του Trump.
Ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων Michael Whitley δήλωσε ότι περισσότεροι από 485.000 άνθρωποι έκαναν δωρεά στην προεκλογική εκστρατεία του Trump.
«Ο αμερικανικός λαός στέκεται στο πλευρό του προέδρου Truimp μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή εργαλειοποίηση του δικαστικού συστήματος και είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στο να επενδύσουμε αυτούς τους πόρους για να ενισχύσουμε τη συμμετοχή στις εκλογές, να προστατεύσουμε τις κάλπες και να επανεκλέξουμε τον πρόεδρο Donald G. Trump», τόνισε.
Ο Trump κρίθηκε ένοχος την Πέμπτη από σώμα ενόρκων στη Νέα Υόρκη για το σύνολο των 34 κατηγοριών που τον βάρυναν για παραποίηση εγγράφων προκειμένου να καλύψει την καταβολή χρημάτων σε πορνοστάρ ώστε να εξαγοράσει τη σιωπή της, λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

H καταδίκη αλλάζει τα δεδομένα για τους αναποφάσιστους

«Αυτή είναι μια κομβική στιγμή στην κούρσα του 2024», δήλωσε ο Αμερικανός καθηγητής πολιτικής ιστορίας Jeff Bloodworth στους The Epoch Times, αφού το αποτέλεσμα της δίκης είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους - ένα κομμάτι του εκλογικού σώματος που θα μπορούσε να ασκήσει τεράστιο αντίκτυπο στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Ο κ. Bloodworth, ο οποίος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Gannon στο Erie της Πενσυλβάνια, είπε ότι οι ψηφοφόροι των προαστίων που έχουν σπουδές κολεγίου πιθανότατα θα επέτρεπαν το αποτέλεσμα της δίκης να επηρεάσει τις ψήφους τους.
Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι κυκλοφορούσε έντονα η πεποίθηση ότι η καταδίκη θα απομάκρυνε ψηφοφόρους από τον Πρόεδρο Trump, τον υποψήφιο - φαβορί των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία.

Οι δημοσκόποι της εκστρατείας Trump προβλέπουν ότι η αρνητική επίδραση στις ψήφους θα είναι ελάχιστη... αντίθετα μπορεί να κλείσει την ψαλίδα υπέρ του Trump

Ωστόσο, φαίνεται ότι η ετυμηγορία έχει μεγάλη άμεση επίδραση στη συγκέντρωση κεφαλαίων.
Αρκετοί διαδικτυακοί σχολιαστές είπαν ότι έκαναν δωρεές στον πρώην πρόεδρο, αλλά πολλοί επισκέπτες κατέκλυσαν τον ιστότοπο, με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά και να χρειαστεί να αποκατασταθεί αρκετές φορές.
Ωστόσο, ένα μικρό ποσοστό ψηφοφόρων θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά μεταξύ της νίκης και της ήττας στις εκλογές του 2024.
Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν σταθερά ένα μικρό περιθώριο που χωρίζει τους δύο σημαντικούς υποψηφίους: τον Πρόεδρο Trump και τον νυν Δημοκρατικό Πρόεδρο Joe Biden
Πολλοί ψηφοφόροι δεν είναι πρόθυμοι να αλλάξουν τη δηλωμένη πίστη τους στον Πρόεδρο Trump, τον Πρόεδρο Biden ή έναν υποψήφιο τρίτου κόμματος, όπως ο Robert Kennedy Junior, λένε ότι είναι ανοιχτοί σε επανεξέταση.

Το εκλογικό αποτέλεσμα θα κρίνουν  οι «διπλοί μισητές»

Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους είναι «διπλοί μισητές», ο όρος του κ. Bloodworth για τους ψηφοφόρους που αντιπαθούν τόσο τον Πρόεδρο Trump όσο και τον Πρόεδρο Biden.
Αυτοί οι ψηφοφόροι ενδιαφέρονται βαθιά για την έκβαση της υπόθεσης της Νέας Υόρκης και είναι πολύ πιθανό να προσέλθουν και να ψηφίσουν, είπε.
Προέβλεψε ότι μια ένοχη ετυμηγορία εναντίον του Προέδρου Trump θα οδηγούσε αυτούς τους ανθρώπους «πίσω στο στρατόπεδο Biden, όπως ήταν το 2020».
Αυτές οι εκλογές «αποφασίστηκαν στο περιθώριο», είπε ο κ. Bloodworth, με αποτέλεσμα την αποπομπή του προέδρου Trump.
Τώρα στο τέλος της τρίτης του εκστρατείας στην προεδρία, ο Πρόεδρος Trump εξακολουθεί να λέει ότι πιστεύει ότι ήταν ο νόμιμος νικητής - έναν ισχυρισμό που τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και πολλοί Δημοκρατικοί απορρίπτουν.

Oι «ταλαντευόμενοι» ψηφοφόροι θα πάνε να ψηφίσουν

Σε μια δήλωση που συνόδευε τη δημοσκόπηση της Quinnipiac, ο αναλυτής δημοσκοπήσεων Tim Malloy χαρακτήρισε τους ψηφοφόρους του Kennedy ως «ιδιαίτερα ταλαντευόμενους», με το 52% να αναφέρει ότι είναι πιθανό να αλλάξει γνώμη.
Οι υποστηρικτές του προέδρου Trump ήταν «λιγότερο διατεθειμένοι να δεσμεύσουν τον υποψήφιό τους», είπε ο κ. Malloy, με μόνο το 8% να είναι κάπως πιθανό να παραιτηθεί.
Σχεδόν διπλάσιος αυτός ο αριθμός είπε ότι θα μπορούσαν να σταματήσουν την υποστήριξή τους στον Πρόεδρο Biden.
Η δημοσκόπηση της Quinnipiac διαπίστωσε ότι το 70% των ψηφοφόρων παρακολουθούσε στενά τη δίκη της Νέας Υόρκης, με το 46% των ερωτηθέντων να πιστεύουν ότι ο πρόεδρος Trump «έκανε κάτι παράνομο».
Περίπου το 6% των υποστηρικτών του προέδρου Trump λένε ότι μια καταδίκη θα τους έκανε λιγότερο πιθανό να τον ψηφίσουν - ένας αριθμός που «θα μπορούσε να ανατρέψει την ισορροπία» σε μια πολύ σκληρή κούρσα, είπε ο κ. Malloy.

Επτά πολιτείες μπορεί να έχουν μεγαλύτερη σημασία

Ωστόσο, οι δημοσκόποι της εκστρατείας Trump, Τony Fabricio και Travis Tunis, ανέφεραν ότι αρκετές εβδομαδιαίες έρευνες έδειξαν ότι η δίκη της Νέας Υόρκης θα είχε «αμελητέο» αποτέλεσμα στους ψηφοφόρους σε επτά πολιτείες: Αριζόνα, Τζόρτζια, Μίσιγκαν, Νεβάδα, Βόρεια Καρολίνα, Πενσυλβάνια και Ουισκόνσιν.
Η έρευνά τους διαπίστωσε ότι μεγάλα ποσοστά των Δημοκρατικών και των ψηφοφόρων του Προέδρου Biden παρακολουθούσαν αναφορές για τη δίκη της Νέας Υόρκης.
Ωστόσο, τμήματα ψηφοφόρων που στοχεύει η εκστρατεία Trump –ανεξάρτητοι, αναποφάσιστοι και «πειστοί»ήταν «πολύ λιγότερο πιθανό» να παραμείνουν ενήμεροι για τη δίκη, «με σχεδόν κανέναν να την παρακολουθεί «πολύ»», δήλωσαν οι δημοσκόποι σε σημείωμα που κυκλοφόρησε η εκστρατεία Trump στις 29 Μαΐου.
«Οι ψηφοφόροι στις βασικές πολιτείες-στόχους μας έχουν ήδη αποφασίσει για αυτή τη δίκη.

Οι περισσότεροι ψηφοφόροι, ειδικά οι υποστηρικτές μας, πιστεύουν ότι η υπόθεση έχει πολιτικά κίνητρα και μια καταδίκη θα ήταν [το] αποτέλεσμα μιας προκατειλημμένης θεαματικής δίκης.


Οι ψηφοφόροι του Biden θα πιστέψουν ότι ο Πρόεδρος Trump είναι ένοχος ό,τι κι αν γίνει», ανέφερε το σημείωμα.
«Και όσοι βρίσκονται στη μέση δεν ανησυχούν σε μεγάλο βαθμό και οι ψήφοι τους δεν θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα της δίκης».
Πρόσφατη δημοσκόπηση σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της Quinnipiac's, έδειξε ότι οι δύο υποψήφιοι βρίσκονται σε στατιστικά νεκρή κατάσταση.
Ο Πρόεδρος Trump, ωστόσο, προηγείται του Προέδρου Biden σε πολιτείες πεδίου μάχης και έχει ξεπεράσει το προβάδισμα του κατεστημένου σε ορισμένες πολιτείες που θεωρούνται προπύργια των Δημοκρατικών.
Αρκετές έρευνες δείχνουν ότι ψηφοφόροι μειοψηφίας, όπως οι μαύροι και οι ισπανόφωνοι, απομακρύνονται από τον Πρόεδρο Biden, τον οποίο κατηγορούν για την ακρίβεια των τροφίμων. των καυσίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Επτά πολιτείες θα βγάλουν πρόεδρο - Οι δημοσκοπήσεις μπορεί να είναι εσφαλμένες

Οι δημοσκόποι του στρατοπέδου Trump είπαν ότι οι επτά πολιτείες στις οποίες επικεντρώνονται είναι πιο πιθανό να αποφασίσουν τις εκλογές, «όχι τα εθνικά δεδομένα στα οποία θα ήθελαν να εστιάσουμε τα μέσα ενημέρωσης».
Προέβλεψαν ότι οι εθνικές δημοσκοπήσεις, «ιδιαίτερα αυτές που διεξάγονται από τα μέσα ενημέρωσης», πιθανότατα θα «δείξουν υπερβολικές αλλαγές».
Ο δημοσκόπος Rich Baris αμφιβάλλει ότι οι δημοσκοπήσεις μπορούν να μετρήσουν με ακρίβεια πώς θα ανταποκριθούν οι ψηφοφόροι στην ετυμηγορία της Νέας Υόρκης.
Όταν οι δημοσκόποι θέτουν μια τέτοια «προκατειλημμένη ερώτηση», τα αποτελέσματα είναι λοξά, είπε ο κ. Baris στους The Epoch Times.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι «οι ψηφοφόροι γνωρίζουν τη «σωστή» απάντηση που αναμένεται να δώσουν, παρόλο που δεν θα ψήφιζαν ποτέ τον Biden, ανεξάρτητα από αυτό».
Οι δημοσκόποι παρήγαγαν ανακριβή αποτελέσματα το 2020 όταν διαπίστωσαν ότι οι παραπομπές του προέδρου Trump θα επηρέαζαν αρνητικά τα σύνολα των ψήφων του, είπε ο κ. Baris.

«Συγγενής» ο Trump

«Κατέληξε να κάνει το ρεκόρ για τις περισσότερες ψήφους που έλαβε ποτέ ένας νυν πρόεδρος», είπε ο κ. Baris.
Μια ένοχη ετυμηγορία σε οποιαδήποτε από τις νομικές υποθέσεις του Προέδρου Trump μπορεί να έχει μικρή επίδραση στην εκλογική συμπεριφορά, είπε ο κ. Baris.
Μια πεποίθηση «έχει ήδη μπει στην πίτα, που σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι την περιμένουν και πιστεύουν ότι έχει πολιτικά κίνητρα», είπε ο κ. Baris.
«Κατέληξε να κάνει το ρεκόρ για τις περισσότερες ψήφους που έλαβε ποτέ ένας νυν πρόεδρος», είπε ο κ. Baris.
«Η Lawfare τον έφερε πιο κοντά, τον έκανε πιο... «συγγενή» στα μάτια των ψηφοφόρων που διαφορετικά δεν θα σχετίζονταν ποτέ με έναν πλούσιο λευκό δισεκατομμυριούχο από το Κουίνς».

Οι προβλέψεις ποικίλλουν

Ανεξάρτητα από το πώς τελείωσε η δίκη, «Ο Donald Trump έφτασε στο αποκορύφωμά του», είπε ο Ντέιβιντ Καρλούτσι, στρατηγός των Δημοκρατικών της Νέας Υόρκης στους The Epoch Times.
«Όσοι πιστεύουν ότι πρόκειται για πολιτικό κυνήγι μαγισσών βρίσκονται ήδη στο τρένο Trump».
Ο πρόεδρος Trump και πολλοί από τους υποστηρικτές του λένε ότι οι τέσσερις ποινικές υποθέσεις εναντίον του συνιστούν «παρέμβαση στις εκλογές».
Ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση του Προέδρου Biden οδηγεί τις υποθέσεις - έναν ισχυρισμό που οι Δημοκρατικοί αρνούνται κατηγορηματικά, αν και οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες ερευνούν τους ισχυρισμούς.
Ο Vivek Ramaswamy, ένας πρώην Ρεπουμπλικανός προεδρικός αμφισβητίας που τώρα υποστηρίζει τον Πρόεδρο Trump, προέβλεψε ότι είτε μια αθώωση είτε μια καταδίκη θα ωφελούσε πολιτικά τον πρώην πρόεδρο.
Μετά από μια αθώα ετυμηγορία, οι άνθρωποι θα έβλεπαν "Αυτή ήταν μια ψευδή δίκη", είπε ο κ. Ramaswamy στο Fox News πριν ξεκινήσουν οι συζητήσεις.
«Αυτή είναι μια δίκη όπου [ο εισαγγελέας] Alvin Bragg δεσμεύτηκε στους ψηφοφόρους λέγοντας ότι θα κυνηγούσε τον Donald Trump.

«Ονομάστε τον άντρα, θα σας δείξω το έγκλημα» αυτή ήταν η νοοτροπία του.

Αυτό ακριβώς έκανε
».
Ο κ. Bragg αρνείται την πολιτική έχθρα.
Σε περίπτωση καταδίκης, «Κανείς στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν μπορούσε να σας πει ποιο ακριβώς ήταν το έγκλημα που διέπραξε ο Donald Trump. Και αν καταδικαστεί σε αυτή τη βάση, θα δουν και την αδικία αυτού», είπε ο κ. Ramaswamy.
"Ετσι.
Αυτό απέτυχε... μπούμερανγκ, όπως θα έπρεπε, και ευτυχώς, θα μπορέσουμε να τερματίσουμε την όπλα της δικαιοσύνης όταν ο Trump κερδίσει την επόμενη θητεία».
Αν και ο κ. Bloodworth είπε ότι μια καταδίκη πιθανότατα θα έβλαπτε τις ψήφους του Προέδρου Trump, αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να παρακινήσει τους υποστηρικτές του να σκάψουν ακόμη πιο βαθιά. Θα μπορούσαν να αποκτήσουν περισσότερα κίνητρα για να κάνουν οικονομικές συνεισφορές, να εμφανιστούν σε ράλι και να κάνουν άλλες ενέργειες για λογαριασμό του, είπε ο κ. Bloodworth.

Μη συμφωνία... αθώωση

Εάν οι ένορκοι δεν μπορούσαν να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση, η εκστρατεία του Προέδρου Trump σίγουρα θα το θεωρούσε «αθώωση», είπε ο κ. Bloodworth, και μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος θα συμφωνούσε.
«Θα λένε, «Εντάξει, ναι, ουσιαστικά, βρέθηκε αθώος», είπε.
«Αυτό θα είναι το είδος τους άθροισμα των γεγονότων.
Ο Trump έχει τη δυναμική και αυτό θα μπορούσε να ενισχύσει περαιτέρω τη δυναμική του».
«Αλλά μια ενθουσιασμένη ψήφος μετράει το ίδιο με μια μη διεγερμένη ψήφο», επεσήμανε ο κ. Bloodworth, υπογραμμίζοντας τη σημασία των απρόθυμων ψηφοφόρων που εξακολουθούν να αισθάνονται αρκετά δυνατά για να ψηφίσουν.

Η προοπτική του πρώην εισαγγελέα της Νέας Υόρκης

Ο Mark Bederow, δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης της Νέας Υόρκης και πρώην βοηθός εισαγγελέας του Μανχάταν, είπε στους The Epoch Times, πως ήταν αναπόφευκτη μια τέτοια απόφαση ομόφωνη κατά του Trump γιατί, «Μια μετέωρη επιτροπή ενόρκων είναι μια νίκη 100% για τον Trump και μια απώλεια 100% για τον εισαγγελέα» (DA).
Το γραφείο του εισαγγελέα έχει ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια για τη δίωξη της υπόθεσης κατά του προέδρου Trump.
Δεδομένων αυτών των δαπανών και της «τόσης κούρασης του Trump», η DA θα αντιμετωπίσει μεγάλη πίεση να αποσύρει την υπόθεση και να μην την ξαναδικάσει, είπε ο κ. Bederow
Μια κακοδικία μετά την αποτυχία των ενόρκων να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση θα τροφοδοτούσε το πολιτικό επιχείρημα που προβάλλει ο Πρόεδρος Trump, «που είναι ότι είναι ένα κυνήγι μαγισσών των Δημοκρατικών», είπε ο κ. Bederow, προειδοποιώντας ότι δεν υιοθετεί αυτή την άποψη.
«Πλέον μετά την καταδίκη, θα ασκηθεί τόση πίεση ώστε να μην φυλακιστεί», είπε ο κ. Bederow, προσθέτοντας ότι η φυλάκιση ενός πρώην προέδρου για ένα τέτοιο αδίκημα θα «χτυπήσει τους ανθρώπους ως απατεώνες πέρα ​​από οτιδήποτε έχουν δει ποτέ. ”

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης